Helyi közélet

2017.04.27. 14:44

Bodri borok bemutatója a miskolci Avalonban

Miskolc - Ezúttal szekszárdi borok mellé álmodtak ízeket.

Miskolc - Ezúttal szekszárdi borok mellé álmodtak ízeket.

Az Avalon Ristorante nagy népszerűségnek örvendő borvacsoráinak köszönhetően már az ország számos borvidékére elkalandozhattak a vendégek. Az étterem szinte küldetésszerűen igyekszik kivenni részét a hazai borkultúra terjesztésében. Eddig tucatnyi borestet tartottak, ahol hazánk különböző borrégióinak különlegességeit kóstolhatták meg a vendégek. Legutóbb például a tokaji borvidéket népszerűsítették: a Demetervin Pincészet boraival, pezsgőjével ismerkedhettek az est részt vevői.

Május 5-én azonban szekszárdi borok érkeznek az Avalonba, a Bodri Pincészet jóvoltából. Az ötfogásos menü mellé öt bort kínálnak majd: a Bodri Rozit, a Bodri QV-t, Kékfrankost, a Faluhely Bikavért – ami Szekszárd egyik híres dűlőjéről kapta a nevét –, és a Bodri Pincészet zászlóshajóját, az Optimust. A borokat pedig a pincészet tulajdonosa, Bodri István mutatja be a vendégeknek.

A szekszárdi nedűk mellé Szepesi Gábor és Albók Gyula, az Avalon séfjei állították össze a menüt – mondta el lapunknak Bajusz Gergely, az Avalon gasztronómiai igazgatója. – Egy könnyed salátával indítjuk az ételsort, amit pillecukorral álmodtak meg a séfek. Majd lesz tökfőzelék, persze újragondolva, rózsaborsos tanyasi csirkemellel, de kerül az asztalra kacsa­mell, malac­hús, krumplilángos is. Desszertként pedig lúdlábtortát szolgálunk fel.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában