Helyi közélet

2017.04.28. 11:10

Az európai döntőben a Herman Ottó Múzeum videója

Miskolc - Az Egyesült Államokból évekkel ezelőtt elindult Museum Dance Off verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát.

Miskolc - Az Egyesült Államokból évekkel ezelőtt elindult Museum Dance Off verseny célja, hogy megmutassa a világ múzeumainak könnyedebb, vidámabb oldalát.

A múzeumi dolgozók egy-egy zenés videóklipbe foglalva táncolják be magukat a nagyközönség szívébe. Az idén a miskolci Herman Ottó Múzeum is elkészítette pályaművét, amit – Közép-, illetve Kelet-Európa képviseletében először és egyetlenként – adtak be a március 31-i határidőig.

A Museum Dance Off szervezői mindössze 4 nappal a nevezés lezárását követően értesítették a múzeumi projekt vezetőit, hogy a " target="_blank">miskolci videót – vélhetően annak színvonala és a rá irányuló nagy figyelem miatt – kiemelték, és ezzel a pályamű egyenes ágon került be az európai hármas döntőbe. A többi európai videó a döntőbe kerülésért még megmérkőzik egymással az elsőkörös szavazáson, ahonnan két kisfilm kerül majd a kontinens-fináléba, a miskolci mellé.

Az európai döntő szavazása május 2-án, kedden – magyar idő szerint – 14 órakor indul, és 24 órán keresztül tart majd.

Amennyiben a miskolci kisfilmnek sikerül megnyernie az európai döntőt, úgy következhet a világ múzeumaival történő végső összecsapás! Ehhez igazi nagy összefogást szeretnének létrehozni a magyar projekt vezetői, mivel a tavalyi győztes, a melbourne-i Victoria Museum 79 ezer szavazattal hódította el a trófeát.

Kérjük segítsenek, hogy újabb dicsőséget hozhassunk Miskolcnak, Magyarországnak.

A szavazás menete május 2-án, 14 órától:

  • Nyissa meg a whenyouworkatamuseum.com honlapot.
  • Görgesse lejjebb az oldalt, és keresse meg a szavazási kockát.
  • Jelölje meg a Herman Ottó Múzeum neve mellett lévő kört, majd kattintson a Vote szóra.
  • Megjelenik egy szavazórobotokat kiszűrő ellenőrző mező, ide a fölötte lévő szöveget kell beírni, majd rákattintani ismét a Vote szóra.
  • Ezzel a szavazás le is zárult, lehet elölről kezdeni, az oldal frissítése után. Mivel nem korlátozzák az egy gépről leadható szavazatok számát, így kérjük voksoljanak minél többet.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában