Helyi közélet

2017.04.23. 09:46

Állásbörze Miskolcon - Ahol több mint hetven cég kínál munkát

Miskolc - Állásbörze, ahol fél­ezernél is több munka­helyre keresnek dolgozóka­­t Miskolcon.

Miskolc - Állásbörze, ahol fél­ezernél is több munka­helyre keresnek dolgozóka­­t Miskolcon.

Hegesztők, gépke­zelők, gépi forgácsolók, lakatosok, villanyszerelők, kőművesek, festők, szakácsok, szociális gondozók, varrónők, mérlegképes könyvelők, autószerelők, targoncavezetők, gépész- és minőségbiztosítási mérnökök – ízelítő, hogy mely szakmák képviselőinek kínálnak munkát többek között a miskolci Állásbörzén. A B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya és a Miskolci Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által április 26-án rendezendő Állásbörzére hetvennél is több munkáltató ötszáznál is több állásajánlattal érkezik. Elsősorban középfokú szakmai végezettséggel rendelkezőket keresnek, de jó néhány cég kínál felsőfokú végzettségűek számára is munkát, illetve nagyobb létszámban operátori állást. Hogy kiket várnak az Állásbörzére, és miért érdemes elmenni, többek között erről kérdeztük Lórántné Orosz Editet, a megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztály főosztályvezetőjét.

Egy időben, egy helyen, sokan

– Az utóbbi időben láthatóan bővült a megyében a munkaerő-kereslet, és különösen igaz ez a megyeszékhelyre, illetve a Miskolci járásra. A Kormányhivatal foglalkoztatási feladatot ellátó szervezeti egységeinek az elsődleges feladata a versenyszféra munkaerő-igényének mind teljesebb kielégítése, a munkaerő-kereslet és a -kínálat összehangolása. Célunk, hogy biztosítsuk a cégeknek, hogy megtalálják a számukra megfelelő szakképzettséggel, kompetenciákkal és motivációval rendelkező munkaerőt. Azt gondoljuk, hogy erre kiváló lehetőség az Állásbörze, ahol a munkáltató is több álláskeresővel találkozhat, illetve az álláskeresők is több munkáltatónál tájékozódhatnak a lehetőségeikről – mondta Lórántné Orosz Edit. Hozzátette: erre kisebb szünet után – egy jogszabályi változást követően – ez évtől van ismét lehetőségük, és nagyon örülnek neki, ugyanis mind a munkáltatók, mind az állást keresők körében népszerű a rendezvény. Olyannyira, hogy azt tervezik, igény esetén a megyében más helyszíneken is szerveznek Állásbörzét.

A börzén a Kormányhivatal is megjelenik standdal, ahol a munkáltatók és az álláskeresők is információkhoz juthatnak a számukra nyújtható támogatásokról és szolgáltatásokról. Emellett önéletrajz­író műhely is működik majd, ahol szakembereik segítenek az önéletrajz nélkül érkezőknek annak elkészítésében. Így mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy leadja az önéletrajzát azoknál a munkáltatóknál, akiknek az állásajánlata felkelti érdeklődését.

– Ez lényeges, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy bár a helyszínen is születhetnek konkrét megállapodások, de jellemzően a börzét követően állásinterjúkra és tesztírásokra hívják az érdeklődőket, illetve az önéletrajzukat leadókat a cégek s az eredmények függvényében döntenek arról, kit, illetve kiket vesznek fel – tette hozzá. – Emellett olyan munkáltatók is részt vesznek a börzén, akiknél jelenleg nincs nyitott pozíció, de szeretnének önéletrajzot gyűjteni a későbbiekben megjelenő munka­erőigényre gondolva.

Kiknek szól a börze?

Az állásbörzén jelen lesznek többek között a Bosch, a Takata és a Shinwa – említette Lórántné Orosz Edit. Bár meghatározóan miskolci és a miskolci járás munkáltatóival találkozhatnak az érdeklődők, de a megye egész területéről, így például Sárospatakról és Tiszaújvárosból, sőt a megyén kívülről is érkezik munkáltató.

– Kiknek szól a börze? – kérdezett vissza a főosztályvezető. – Részben az álláskeresőknek, a fiataloknak és az idősebbeknek egyaránt. Nemcsak a regisztrált álláskeresőket várjuk, hanem azokat is, akiknek jelenleg nincs munkahelyük, és szándékukban áll elhelyezkedni, de nem szerepelnek a foglalkoztatási osztály nyilvántartásában. Szeretnénk lehetőséget biztosítani a közfoglalkoztatásban dolgozók számára a versenyszférában történő elhelyezkedésre is. Ennek érdekében megszólítottuk az önkormányzatokat, hogy ajánlják a náluk alkalmazásban álló közfoglalkoztatottak körében a rendezvényt, és biztosítsák számukra a részvételt. A 25 év alatti fiatalok figyelmébe is ajánljuk a szerdai Állásbörzét, hogy tájékozódjanak arról, milyen lehetőségek várnak rájuk Miskolcon és térségében. Ugyanezen céllal várjuk a szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban most végzőket is.

ÉM-UM


Hasznos infók

Az Állásbörze időpontja: 2017. április 26-a, megnyitó: 9:30-kor.

Helyszín: ITC Nemzetközi Kereskedelmi Központ (Miskolc, Mindszent tér 1.)


Tájékoztató

A börze ideje alatt az ITC színháztermében szakmai tájékoztatók hangzanak el a fiatalok számára többek között a Magyar Vállalkozásfejlesztési Alapítványtól a fiatalok vállalkozóvá válásának lehetőségéről, a képzésekről és a gyakornoki programról, valamint az álláskeresés on-line módszereiről.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában