Helyi közélet

2017.04.22. 12:54

A nap receptje: paszternákkrémleves dióval

Alacska, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nézzenek rá a képre, és mondják, hogy nem meggyőző.

Alacska, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Nézzenek rá a képre, és mondják, hogy nem meggyőző.

Hozzávalók:

  • 1 kg paszternák
  • 1 nagy krumpli
  • 5 dkg vaj
  • szerecsendió
  • 4-5 szem tört szegfűbors
  • só, 1 póréhagyma
  • 2 húsleveskocka
  • 2 liter víz
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 10 dkg durvára vágott pörkölt dió
  • Elkészítés:

    A paszternákot megtisztítjuk, karikára vágjuk, a vajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a szintén karikára vágott póréhagymát, a fűszereket, a kockára vágott krumplit. Vízben feloldjuk a húsleveskockát, ebből egy kevés lével felöntjük a zöldségeket. Megpároljuk, turmixoljuk, majd hozzáadjuk a többi húslevest, a tejszínt, felforraljuk. A durvára vágott, pörkölt dióval tálaljuk.

    - Almási Dezsőné, Alacska -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában