2017.04.27. 13:56
A nap receptje: húspástétom
Debrecen, Hejőbába, Miskolc, Nyíregyháza - Minek venné meg a boltban, ha házilag is egyszerűen elkészítheti? Máris mutatjuk, pontosan hogyan.
Debrecen, Hejőbába, Miskolc, Nyíregyháza - Minek venné meg a boltban, ha házilag is egyszerűen elkészítheti? Máris mutatjuk, pontosan hogyan.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A zsemlemorzsát leöntjük a tejjel és 10 percig állni hagyjuk, hogy megduzzadjon. A hagymát apróra vágva megdinszteljük a margarinon. A petrezselymet, a metélőhagymát apróra vágjuk. A paprikákat csíkokra vágjuk, magjuktól megtisztítjuk. A tálba a húst, tojást, zúzott fokhagymát, a tejes morzsát, a fonnyasztott hagymát és a fűszereket (sót, borsot, ételízesítőt) jól összegyúrjuk. Egy kb. másfél literes püspökkenyérformát a szalonnacsíkokkal kibéleljük. Többéves tapasztalatom, hogy megnyújtva-kihúzva a rövidebb szalonna is túllóg a forma oldalán, mert az fontos. A massza egyharmadát belesimítom a forma aljába, kirakom a piros paprikacsíkokkal, ráteszem a második harmadát, arra ráfektetem a zöld színű paprikacsíkokat, befedem a maradék húsmasszával. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 1 órát sütöm.
- Sallai Józsefné, Hejőbába -