Helyi közélet

2017.03.26. 23:18

Újabb nyomortelepek szűnnek meg Miskolcon

Miskolc - Hétfőn nyolcvan romház elbontása kezdődik meg a számozott utcákban.

Miskolc - Hétfőn nyolcvan romház elbontása kezdődik meg a számozott utcákban.

Hubay György, a miskolci önkormányzat rendészeti bizottságának elnöke a Miskolci Önkormányzati Rendészet évértékelő állománygyűlésén jelentette be, hogy folytatódik a város közbiztonsága szempontjából is fontos nyomortelep-felszámolási program, amelynek részeként a Kilencedik, a Tizedik és a Tizenegyedik utcák romos házait bontják el. Az elnök arról is beszélt, hogy napokon belül átadják a város harmadik rendészeti alközpontját, amely a Bagolyvárban fog helyet kapni.

Dr. Kriza Ákos, a város polgármestere elmondta, hogy a bevezetett intézkedések eredményeként az utóbbi években jelentősen javult Miskolc közbiztonsága.

ÉM-SZB


Elismerések

Kriza Ákostól, Miskolc polgármesterétől és Kovács László Csabától, a Miskolci Önkormányzati Rendészet vezetőjétől hatan vehettek át elismerést: Homoki Péter, Király Péter, Marosi Miklós, Miklós Attila, Telekes Zsolt és Tóth András segédfelügyelők.


A Tizenegyedik utcából mára csak a romok maradtak. Lassan a tizedik és kilencedik is eltűnik, mögötte pedig egy új stadion épül, amin már gőzerővel dolgoznak. A főút felől fekete kerítés határolja a stadion építési területét, onnan nem tudni, mi zajlik a palánk mögött, de oldalról, az egykori Tizenegyedik utcából jól látni mindent. Igaz, már sokan nincsenek, akik onnan szemlélnék a történéseket, az egykori lakók a Lyukóvölgybe vagy éppen Kanadába mentek.

Az Urbex Hungary csapata a felszámolásra ítélt számozott utcákban nézett szét nemrégiben. A stadion melletti házak bontását elkezdték, érdekes képet fest most az utca: kicsit olyan, mintha háborús övezetben jártak volna a srácok, mely bombatámadás áldozata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában