Helyi közélet

2017.03.03. 10:02

Tornaterem és uszoda épül a Lévay gimnáziumban

Miskolc - Majd egymilliárd forintból fejleszthet a miskolci Lévay József Református Gimnázium.

Miskolc - Majd egymilliárd forintból fejleszthet a miskolci Lévay József Református Gimnázium.

A Tiszáninneni Református Egyházkerület 947,14 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a fenntartásában lévő miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon fejlesztésére. Az infrastrukturális beruházás keretében új sportcsarnok épülhet, amelyben korszerűen felszerelt tornaterem és uszoda biztosítja a mindennapos testmozgást és az ahhoz szükséges megfelelő környezeti feltételeket.

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon fontos szerepet játszik nemcsak Miskolc, hanem egész Borsod-Abaúj-Zemplén megye közoktatásában. Az intézmény által megvalósítható EFOP projekt fő célja a minőségi oktatáshoz való egyenlő hozzáférés előmozdítása a mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtésével.

Elavult tornaterem

A közel 500 éves oktatási múltra visszatekintő intézmény tornaterme ugyanis már elavult, így a helyén teljesen új sportcsarnok épülhet meg az intézmény tanulói számára. Az épületen belül korszerűen felszerelt tornaterem és feszített víztükrű uszoda fogja biztosítani az oktatási intézmény 650 tanulója számára a nemzeti köznevelésről szóló törvénybe foglalt, mindennapi testneveléssel kapcsolatos alapelvek teljesülését. A korszerű, új sportlétesítmény lehetővé teszi a diákok testi és szellemi egészségének megőrzését, fejlesztését, segítheti a korai iskolaelhagyás arányának csökkenését, így közvetetten hozzájárul a foglalkoztatás javításához és a munkaerőpiac erősödéséhez – a beruházók céljai szerint. Emellett lehetőséget biztosít további együttműködésre civil szervezetekkel, sportegyesületekkel, református és önkormányzati iskolákkal és óvodákkal.

Akadálymentesített

A projektben különösen hangsúlyos az egyenlő hozzáférés megteremtése, ezért az új épületrész akadálymentes megközelíthetőségét és használatát biztosítják a speciálisan kialakított belső építészeti megoldások és az akadálymentesített lift beépítése. A beruházás keretében a létesítmény teljes nevelési eszközökkel való ellátottsága is megtörténik.

Az új sportcsarnokot a tervek szerint 2018 szeptemberében adják át. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, finanszírozását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában