Helyi közélet

2017.02.20. 15:33

Ugyanaz, vagy sem?

<em>Nagy visszhangot kapott a NÉBIH vizsgálata, amely szerint az élelmiszergyártók nem ugyanazt a minőséget küldik a magyar piacra, mint amit nyugatabbra. </em>Horváth Imre írása.

Nagy visszhangot kapott a NÉBIH vizsgálata, amely szerint az élelmiszergyártók nem ugyanazt a minőséget küldik a magyar piacra, mint amit nyugatabbra. Horváth Imre írása.

A gyártók persze cáfolnak, állítják, ugyanaz a receptúra, sokszor ugyanabból a gyárból érkezik a termék más-más országokba, maximum a tárolás és a lejárati idő lehet a ludas az ízbeli és színbeli eltérés miatt. Az ember hajlik is ezt elhinni, hiszen hiába ugyanaz a recept egy ételnél, két háziasszony főztje nem lesz egyforma, főleg, ha máshonnan szerzik be az alapanyagokat. De ha valaki vásárolt már egy tőlünk nyugatabbra lévő országban, akkor annak nem újdonság a vizsgálat eredménye. Elég csak Bécsig menni, és ott betérni egy olyan áruházba, ami nálunk is van. Az a legkevesebb, hogy a termékkínálat nagyon más, és kapni lehet olyan finomságokat, ami nálunk nincs – bár az is nagyon dühítő. De ha vásárolunk valamit és felbontjuk, akkor nehéz lesz elfojtani a cifra, ízes magyar káromkodást.

Azt ugyanis nehéz a lejárati idővel magyarázni, ha például ugyanabban a joghurtban nálunk csak némi gabona van, a bécsiben meg gyönyörű, többféle ízes pehely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában