Helyi közélet

2017.02.21. 18:53

Telt ház a megyei fordulón

Ózd - A feladatok a diákok logikus gondolkodását is tesztelték.

Ózd - A feladatok a diákok logikus gondolkodását is tesztelték.

Régen tapasztalható nagy népszerűségnek örvendett idén a helyi általános és középiskolás tanulók körében is az Ózdon megrendezett Zrínyi Ilona Matematikaverseny. Az összeállított feladatsorokkal a szervezők ezúttal is a diákok logikus gondolkodását szerették volna tesztelni.

Szigorú szabályok

Több mint 200 gyermek sorakozott fel az Újváros Téri Általános Iskola aulájában a Zrínyi Ilona Matematikaverseny megyei fordulójára várakozva.

A diákokat és szüleiket a viadalnak otthont adó intézmény igazgatója köszöntötte, majd Kallóné Endrész Gabriella tartott rövid szabálymagyarázatot. A versenyt koordináló pedagógus szerint a feladatlapok sikeres kitöltéséhez logikusan kell gondolkodniuk a gyerekeknek.

A versenynek szigorú szabályai vannak, amelyek nem csupán a feladatlapok kitöltésére vonatkoznak, hanem a tanteremben alkalmazott ültetési rendre is. Az alsó tagozatos és az 5–6. osztályos diákoknak 25, a 7–8. osztályosoknak és a középiskolásoknak 30 feladatot kellett megoldaniuk a rendelkezésükre álló idő alatt. A Zrínyi Ilona Matematikaversenyt központilag Kecskeméten értékelik és ezt követően értesítik a döntőbe jutott diákokat. A háromnapos országos finálénak szintén az alföldi város ad majd otthont 2017. április 12. és 14. között.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában