Helyi közélet

2017.02.13. 14:23

Segítség Dominiknek, egyenesen fővárosi gimnazistáktól

Miskolc, Sály - A GYEK-ben, a megégett kisfiúnál jártak a budapesti gimnazisták szombaton.

Miskolc, Sály - A GYEK-ben, a megégett kisfiúnál jártak a budapesti gimnazisták szombaton.

Bödör Zoltán és két tanítványa, Dániel Zsófi és Czumbel Fanni – ők voltak, akik összefogták a szervezést és a segítést –, a budapesti Eötvös József Gimnáziumból érkeztek szombaton a GYEK-be. Oda, ahol a sályi megégett kisfiú, Dominik gyógyul. Az ajándékok mellett 155 ezer forintot is hoztak a családnak.

– Az osztályunk kezdeményezte, hogy segítsünk Dominiknek, a súlyos égési sérüléseket szenvedett kisfiúnak – nyilatkozta lapunknak a tanár. – Dániel Zsófi volt az, aki először beszélt nekünk minderről. Jött az ötlet, hogy valamilyen formában támogassuk ezt az ügyet. Mára mozgalom lett a kezdeményezésből „Jól lakhatsz” néven. Szeretnénk a nehéz helyzetben lévő család lakhatási körülményein segíteni, és úgy időzítettünk, hogy egy sütiverseny kapcsán jól lakattuk az adományozókat is.

Dominikkel szombatig nem találkoztak a pesti gimisek, az édesanyával telefonon keresztül tartották a kapcsolatot, illetve lapunk tájékoztatta őket folyamatosan az ügyről – derült ki.

– Fontos: ez nem a közösségi szolgálat része volt, hanem egy spontán kezdeményezés – hangsúlyozta Bödör Zoltán.

Dániel Zsófi elmondta, hogy olvasott Dominik balesetéről és úgy érezte, mindenképpen segíteni kell a családnak.

– Először Bödör tanár úrral beszéltem, majd az egész iskola csatlakozott a kezdeményezéshez – fogalmazott. – Ha az ember beletörődik és nem csinál semmit, nem halad előrébb a világ. Nekem is van egy testvérem, aki most 12 éves, ami még jobban hatással volt rám.

Az engedélyek után a tanár úr és két tanítványa találkozhatott Dominikkel és édes­anyjával, akiknek átadták az adományokat.

- ÉM-JLI -


Dominik szépen gyógyul, már iskolába is jár a kórházban

Dominik édesanyja, Suha Judit (Oláh Lászlóné) mindenképpen szeretné rendezni lakhatási problémájukat, hogy kisfia végre, ha egyelőre csak egy-két napra is, de hazamehessen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában