Helyi közélet

2017.02.27. 17:50

Nagy sikert aratott a miskolci gazdászbál

Miskolc - A szombat-vasárnapi eseményre teljesen megtelt a miskolci Vigadó.

Miskolc - A szombat-vasárnapi eseményre teljesen megtelt a miskolci Vigadó.

A Magyar Gazdálkodók és Gazdaszövetkezetek Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete először rendezett gazdászbált, amelyen kétszáztizenegyen vettek részt.

Hagyományt teremtenek

– Nagy öröm, hogy a jótékony célú mulatságra összefogtak a helyi gazdák, akik most adakoznak – mondta megnyitójában Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz elnöke. – Biztos vagyok abban, hogy ez a nagyszerű kezdeményezés a jövőben megismétlődik majd.

A jelenlévőknek először Csézy énekelt, később a 4-Dance Club Táncstúdió adott műsort, majd a Simple Zenekar szórakoztatta a vendégeket. A bálban nagy taps köszöntötte Szűcs István sajóörösi hentes és mészáros mestert, aki a Vágóállat és Hús Terméktanács oklevelét vette át. Ezzel az elismeréssel köszönték meg a fiatal generáció szakmai képzéséhez és továbbképzéséhez nyújtott segítségét.

Tombolasorsolás

Az éjféli tombolasorsolás különlegessége az volt, hogy a szerencsés nyertesek őz- és vaddisznóelejtési lehetőséget kaptak, majd Taskó József, a NAK és a Magosz megyei elnöke lapunk kérésére megvonta a bál anyagi mérleglét:

– A rendezvény tiszta bevételét a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Alapítványának ajánljuk fel. Az ötszázezer forintot egy későbbi időpontban adjuk majd át a kuratórium képviselőinek.

Orosz vendégek

Nikolai N. Liventsev, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője és két munkatársa is a bál vendége volt. A megyei gazdálkodók, termelők és élelmiszeripari szereplők ottani megjelenéséről beszélt velük Jakab István, Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, Taskó József és Szaniszló János, a NAK megyei alelnöke.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában