Helyi közélet

2017.02.13. 12:32

Megnyugtató az alkotás - Kiállítás Pácinban

Pácin - Séra Imréné gobelinjeiből nyílt tárlat Pácinban.

Pácin - Séra Imréné gobelinjeiből nyílt tárlat Pácinban.

A napokban nyílt meg a pácini Prof. Czinke Ferenc Faluházban a pácini amatőr kézműves alkotókat bemutató sorozat legújabb kiállítása.

Gobelinek

Ezúttal Séra Imréné gobelinjeiből született szép és hangulatos tárlat, amelyet Gégény Zsuzsanna, Pácin polgármestere ajánlott a helyiek, valamint a településre látogatók figyelmébe. A gobelinkészítés sajátos hímzéstechnika, melynek elsajátítása Séra Imréné szerint különösen könnyű azoknak, akik jól ismerik például a keresztszemest.

Séra Imréné mintegy harminc alkotása szerepel a kiállításon, köztük a hét évvel ezelőtt készült legelső alkotása, amely egy dalmatakutyát ábrázol.

Séra Imréné Anikó a kiállítás megnyitóján elmesélte, hogy egyik ismerőse tanította meg bánni az anyaggal, a fonallal, melynek köszönhetően sikerült leszoknia a dohányzásról is. Hozzátette, számára megnyugtató, betegségtompító a gobelinkészítés, melyhez például felhasználta Szinyei Merse Pál festményeit is.

Nyitvatartás

A pácini faluház gobelinkiállítása egy hónapig lesz nyitva: megtekinthető hétfőtől csütörtökig 8.00–15.00, pénteken 8.00–12.00 óra között.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában