Helyi közélet

2017.02.18. 18:00

Kocsonya, meg ami még belefér

Miskolc - Elstartolt az idei kocsonyafarsang, jöhet a három nap mulatság.

Miskolc - Elstartolt az idei kocsonyafarsang, jöhet a három nap mulatság.

Idén is nagy tömeg kísérte végig a Városház térről a Szinva teraszig a karneváli felvonulást, amellyel kezdetét vette az idei Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang.

Szabadtéri kocsonya

Ezúttal sem volt hiány zenében, lovagokban és persze békalányokban, akik egyáltalán nem úgy pislogtak, mint miskolci kocsonyában a béka.

Nagyot nézhetett azonban az, aki a Szinva teraszon tanúja volt a 800 adagos kocsonya főzésének, amelyhez két hatalmas üst alá gyújtottak, ezekben pedig összesen 200 kilogramm kocsonyának való kezdett el főni, hogy aztán elkészülve bekerülhessenek a 2,5-szor 1,3 méteres giga „kocsonyástálba”.

De a farsangnak nevet adó étket szinte mindenhol kapni lehet a rendezvény területén, a hagyományos mellett van a kínálatban sertés- és békacomb, libamájas, vad-, füstölt húsos, tarjás, szárnyas, köröm-, csülök- és üres kocsonya is.

Orosházáról a farsangra

Török Sándor és neje az Alföldről, egészen pontosan Orosházáról érkezett, és éppen egy sertéskocsonyát fogyasztottak el, mint mondják, nagyon finom volt.

– Kifejezetten a kocsonyafarsang miatt jöttük, mint hétvégi kikapcsolódás. Eszegetünk egyet, körülnézünk, meghallgatunk néhány koncertet, a Kozmixot például nagyon várjuk. Holnap a farsangozás mellett kinézünk Miskolctapolcára is. A farsangon először vagyunk, Miskolcon már jártunk, igaz, évtizedekkel ezelőtt. Nagyon jól érezzük magunkat – mondta Sándor. De a kocsonya mellett valóban minden kapható a rendezvényen, ami szemnek és szájnak ingere, a legjobban a lángos, a sültek és a kürtőskalács fogyott, amelyből legalább öt tájfélét meg lehet kóstolni. De meleg és hideg italokban sincs hiány, a vidámpark interneten máris elhíresült fő vonzóereje pedig az óriás körhinta, amely nemcsak forog, hanem emelkedik és süllyed is.

ÉM-HI


Élő közvetítés a Miskolci Kocsonya Farsangról egész hétvégén: 9 koncertet akkor is megnézhettek, ha épp nem vagytok ott a helyszínen!

Péntek délután a megszokott karneváli felvonulással elkezdődött az idei Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang, amelyen három napon keresztül koncertek és színes programok sokaságával várja a szórakozni vágyókat.

A 2017-es Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang programjai

Miskolc - A hét végén ismét minden a kocsonyáról szól majd Miskolc belvárosában, hiszen újra megrendezik a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangot. Negyvennél több fellépő és majd’ kétszáz faház biztosítja azt, hogy se program nélkül, se éhen ne maradjon az, aki kilátogat a farsangra a három nap alatt.

MVK: Változik a közlekedés a Miskolci Kocsonya Farsang idején

Miskolc - Összefoglaltuk a Miskolci Kocsonya Farsang idején érvényes villamosközlekedést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában