Helyi közélet

2017.02.02. 21:32

Jegyzet: Krétakör

<em>A diákokosság szerint a féléves bizonyítvány egy szükséges rossz, csak valami homályos tájékoztatást ad arról, hogy mi zajlik a mélyben, mire fog kifutni az év végi értékelés. A szülői érdeklődés azért nem ragad le itt, nem lankad, és igyekszik helyesen következtetni az időszaki információkból, tudván tudva: csodák nincsenek.</em> Pap Gyula jegyzete.

A diákokosság szerint a féléves bizonyítvány egy szükséges rossz, csak valami homályos tájékoztatást ad arról, hogy mi zajlik a mélyben, mire fog kifutni az év végi értékelés. A szülői érdeklődés azért nem ragad le itt, nem lankad, és igyekszik helyesen következtetni az időszaki információkból, tudván tudva: csodák nincsenek. Pap Gyula jegyzete.

A félévi szülői értekezlet tematikája is ebből indul ki a legtöbb helyen, elégedetten nyugtázva a javuló tendenciákat és mutatóujjat emelve figyelmeztet a disszonanciákra.

Az oktatás általános helyzetére fogékony szülő örömmel értesül a legapróbb eredményekről, a korábbi lehetetlen működtetési konstrukció korrekciójáról, a gazdálkodási, fejlesztési lehetőségek esetenként nüansznyi jobbulásáról. Egyetértve a megjegyzéssel: elgondolkodtató, hogy a 21. században eredmény, ha megoldódik a vécépapírgond. Az emblematikussá vált krétahiány is a múlt ködébe vész, még ha a pótlás minősége csapnivalóra sikerült is. A lényegi, az oktatás színvonalát mélyebben érintő reformok is készülőben, reménykedhetnek az érintettek.

Jó lenne kitörni a „kréta­körből”, és lehetőleg úgy, hogy nem a gyerekeket cibáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában