Helyi közélet

2017.02.05. 13:50

Együttműködik az ÉMKK és a Baross

Miskolc -Ez a dokumentum a több évtizedes közös munkát magasabb szintre emeli.

Miskolc -Ez a dokumentum a több évtizedes közös munkát magasabb szintre emeli.

Az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (ÉMKK) autóbusz-vezetői utánpótlásának biztosítása vezető helyen szerepel a közlekedési központ és a Miskolci Szakképzési Centrum (MSZC) Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakgimnáziuma között február elsején aláírt együttműködési szerződésben.

A megállapodás kapcsán Pelcz Gábor, az ÉMKK vezérigazgatója kiemelte: ez a dokumentum a több évtizedes közös munkát magasabb szintre emeli, és a felek részéről kiemelten kezelt szoros szakmai kapcsolat jó alapot ad a jövő terveinek megvalósításához. Az ÉMKK, a Miskolci Szakképzési Centrum és a képzőintézmény vezetői a hárommegyés közlekedési központ miskolci székhelyén írták alá a megállapodást.

Célok és feltételek

Elhangzott, hogy a társaság és az intézmény közötti együttműködés fejlesztésének elsődleges célja a közúti közlekedés, raktározás, logisztika területein az aktuális piaci igényeknek minél jobban megfelelő szakemberek képzése és a végzett szakemberek foglalkoztatása a mára már hiányszakmának számító területeken.

Pelcz Gábor, az ÉMKK vezérigazgatója tájékoztatta a vendégeket a közlekedési központnál folyó fejlesztésekről, a megújuló járműpark összetételéről, a „fiatalítás” üteméről. Úgy fogalmazott: „Határozottan látjuk, mit akarunk elérni, hova akarunk eljutni, tudjuk, hogy céljaink megvalósítása milyen munkaerőigénnyel jár, és tisztában vagyunk azzal is, milyen képzésekre, átképzésekre van szüksége munkatársainknak.” A vezérigazgató hangsúlyozta, ebben a képzési, átképzési folyamatban számít az MSZC tagintézményeire.

A vezérigazgató szavaira reagálva Tátrai István József, az MSZC főigazgatója elmondta: a gazdasági szervezetek munkaerőigényének kielégítése a szakképzés célja, és szem előtt kell tartani a duális képzés kiterjesztését, hogy a korszerű technológiák ismeretével felvértezve kerüljenek a fiatal szakemberek a munkaerőpiacra.

„Az iskolának kell a diák, az ÉMKK-nak pedig jól képzett munkatársak” – emelte ki Kovács János tagintézmény-vezető, majd hozzátette, fontosnak tartja a közös munkában a rugalmasságot, hiszen a hasznos együttműködés hozza a további lehetőségeket mindkét fél számára.

Fontos a tartalom

Az aláírást követő szakmai egyeztetésen elhangzott többek között az is, hogy most következik a megállapodás tartalommal való megtöltése. A lehetőségek igen széles skálán mozognak, hiszen a közös pályázatoktól kezdve a pályaorientáción keresztül az állásbörzék megszervezéséig, ösztöndíjak kiírásáig bőséges az együttműködés tárháza.

Összességében az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a Miskolci Szakképzési Centrum Baross Gábor Közlekedési és Postaforgalmi Szakgimnáziuma február elsején aláírt együttműködési megállapodása hatékonyan támogatja a felek törekvéseit, jövőbeli eredményes működését és a szakképzés és foglalkoztatás terén rejlő további együtt­működési lehetőségek fel­tárását.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában