Helyi közélet

2017.02.05. 09:45

„Az újítások gyorsabb ipari alkalmazása a fejlődés záloga”

Felsőzsolca - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át az Aluinvent Zrt. új gyártócsarnokát a Felsőzsolcai Ipari Parkban.

Felsőzsolca - Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át az Aluinvent Zrt. új gyártócsarnokát a Felsőzsolcai Ipari Parkban.

„Magyarország fejlődése és gazdaságának sikere nagymértékben azoktól a vállalkozásoktól függ, amelyek képesek az innovációra és az újítások gyors ipari alkalmazására – hangsúlyozta Varga Mihály az Aluinvent Zrt. Felsőzsolcai Ipari Parkban található gyártócsarnokának ünnepélyes átadásán. – Az Aluinvent Zrt. az ilyen vállalkozások között is az élen található.”

A legjobb teljesítmény

A szaktárca vezetője hangsúlyozta, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén is jelentősen kivette a részét az ország fejlődéséből. „2015-ben már ez a megye nyújtotta a legjobb gazdasági teljesítményt a régióban – emelte ki Varga Mihály. – Ezek a kedvező folyamatok tükröződnek a munkaerőpiaci adatokban is: a foglalkoztatottak száma 2010 és 2016 harmadik negyedéve között az országos átlagnál gyorsabb ütemben, több mint 20 százalékkal emelkedett. Jelentős javulást és felzárkózást jelez az is, hogy míg 2010-ben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében volt a legmagasabb a munkanélküliség, addig 2016-ban már a 15. helyen állt a megyék rangsorában.”

Az innováció élmezőnyében

Az Aluinvent Zrt. új gyártócsarnoka egyébként az észak-magyarországi térség kiemelkedő startup beruházása, mely országosan is unikálisnak tekinthető. Dr. Babcsán Norbert, a társaság alelnöke szerint a magyar szabadalmat hasznosító alumíniumhab-gyártás lehet a régió újraiparosítási törekvéseinek példaértékű modellje.

„Cégünk 2012-es megalakulása óta mintegy 1,5 milliárd forintnyi beruházás történt. A most átadott gyártókomplexum mintegy 700 millió forint beruházást jelent, és teljes egészében hazai fejlesztésként valósult meg. A gyár három műszakban mintegy 40 főt foglalkoztat majd, de a tervezett további fejlesztésekkel, a kapacitások kiépítésével közel 300 új munkahely jöhet majd létre” – hangsúlyozta a cégvezető. Az Aluinvent alumíniumhabokat gyárt különböző formákban és minőségben. Fő terméke az Aluhab márkanevű termék, amelynek építőipari panel változatát Designiumnak nevezték el. Az alumíniumhab egy olyan könnyű anyag, amely úszik a víz felszínén, a fához hasonlóan megmunkálható és nem korrodálódik.

Építőipar, lakberendezés

A fő célpiac az építőipari burkoló- és hangszigetelő elemek, valamint dizájntermékek (bútorok, lakberendezési tárgyak stb.) előállítása. Az aluhab ugyanis panel formájában építőipari burkolatként, álmennyezetként, légkondicionáló falként és dekoratív csempeként is használható. Az Aluhab páncélanyagok energiaelnyelő rétegeként is alkalmazható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában