Helyi közélet

2017.02.13. 17:02

A farsang volt a program apropója Miskolcon

Miskolc - A vakok és gyengénlátók egyesületénél tartottak foglalkozást a Lady Lions Klub tagjai.

Miskolc - A vakok és gyengénlátók egyesületénél tartottak foglalkozást a Lady Lions Klub tagjai.

– Szeretnénk rendszeressé tenni a klubfoglalkozásokat itt, a vakok egyesületénél – mondta érdeklődésünkre Kertész Kata, az I. Miskolci Lady Lions Klub soros elnöke, aki szeptembertől tölti be ezt a pozíciót és eddig négy alkalommal vett részt hasonló klubfoglalkozáson. – Az előző novemberben volt a Márton-nap jegyében. Mindig próbálunk valami „címet” adni, most a farsang az apropója fánkokkal, szendvicsekkel, egy kis vendéglátással, amihez az Unió Coop adott segítséget. A klubfoglalkozáson úgynevezett állomásokat alakítottunk ki, ahol 5–7 hétfős csapatokban különböző feladatokat kell megoldani.

Kertész Kata elmondta, klubjuk egyik fő tevékenysége a visszafordítható vakság megelőzése és a rászorulók segítése. (Két hete ételt osztottak a lady lionsösök.)

– Ha jobb az idő, külső helyszínen igyekszünk programot szervezni – tudtuk meg. – A záróprogram a Csanyikban lesz közös tornával, túrával.

Közösen, integráltan

Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületének elnöke arról beszélt: a közösségi élet mindig is fontos volt az egyesület életében.

– A Lady Lions Klubbal közösen jött létre a mai klubfoglalkozás, köszönjük! – mondta. Hangsúlyozta: az utóbbi tíz évben pozitív szemléletváltozás következett be az emberekben, ebben az érzékenyítő programok segítenek sokat nekik. Ma már nem kell elmagyarázni, hogy mit jelent látássérültnek lenni. Ma már elterjedtebb például, hogyan kell átsegíteni a zebrán egy látássérültet.

– Van még teendő bőven, de vannak lépések az akadálymentesítésben, a kultúrában is. Ezek pozitív előrelépések.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában