Helyi közélet

2017.01.29. 14:17

Sztárokat csábít Ózdra, szülővárosába

Ózd - Vincze Ottót, a volt válogatott labdarúgót a magyar kultúra napja alkalmából díjazták Ózdon.

Ózd - Vincze Ottót, a volt válogatott labdarúgót a magyar kultúra napja alkalmából díjazták Ózdon.

Első elismerését vehette át szülővárosában Vincze Ottó. A korábbi volt válogatott labdarúgó pályafutása az észak-borsodi városból indult, még az Ózdi Kohász játékosaként került be a serdülő válogatottba. Később több hazai és nemzetközi klub alkalmazásában is állt, a kilencvenes évek közepén részese volt a Ferencváros Bajnokok Ligája menetelésének, pályafutása során pedig tizenegy alkalommal szerepelt a felnőtt nemzeti csapatban.

Lényeges, hogy ahol tudjuk, segítsük a várost." Vincze Ottó

Vincze Ottó mindig büszke volt a gyökereire, soha nem feledte el, hogy honnan indult. Az elmúlt időszakban Dancsok Tamással közösen, a Szabadegyetem előadássorozaton belül több „Sport és Média” estet szervezetek. Ezeken a jó hangulatú, „sztorizós” eseményeken olyan ismert személyiségek vettek részt, mint Nyilasi Tibor, Erdei Zsolt, dr. Csisztu Zsuzsa, ifj. Knézy Jenő, Kovács „Kokó” István, Berkesi Judit, vagy éppen legutóbb Növényi Norbert, Kótai Mihály, Hajdú B. István és Nemcsák Károly.

Mecenatúra kategóriában

A magyar kultúra napja alkalmából az Ózdi Művelődési Intézmények igazgatótanácsa már ötödik alkalommal ítélte oda a „Művelődésért” kitüntető díjat, amelyet a mecenatúra kategóriában Vincze Ottó vehetett át. Az elismerést Pappné Szalka Magdolna, az ÓMI igazgatója nyújtotta át a korábbi válogatott labdarúgónak.

– Ottó az elmúlt időszakban önzetlenül segítette a várost, hiszen a közreműködésével olyan hírességek látogattak el Ózdra, akikre méltán büszke és kíváncsi a lakosság – tette hozzá Pappné Szalka Magdolna. – Teszi mindezt önzetlenül, az első szóra. Úgy gondolom, egy elszármazott ismert személyiségnek így kell tennie, ha a szülővárosáról van szó. Vincze Ottó jó példát mutat azok előtt is, akik hozzá hasonlóan megtehetnék mindent, mégsem így cselekednek.

Egy könnycsepp

Azt szokták mondani, hogy saját hazájában senki nem lehet próféta, Vincze Ottó mégis az ellenkezőjét érezte az elismerés átvételekor. A szeméből még egy könnycsepp is legördült, amikor átnyújtották számára Demes Ferenc szobrászművész alkotását.

– Alapjában szentimentális ember vagyok, ezért nagyon jól esik, hogy általam sokra tartott döntéshozók rám gondoltak – fogalmazott az előadás után Vincze Ottó.

– Én mindig büszke voltam arra, hogy ózdi vagyok, annak idején, amikor Pestre kerültem, sokat zrikáltak érte. Engem viszont ez még dacosabbá tett, pályán és azon kívül egyaránt. Lényeges, hogy ahol tudjuk, segítsük a várost. Ózd ugyanis talán az ország egyik legszebb környezetében fekszik, az emberek pedig sokkal többet érdemelnek annál, mint ami jutott nekik. Nincs könnyű helyzetben a város, éppen ezért fontos, hogy minél több ismert sportolót, médiaszemélyiséget meg­győzzünk a kialakult negatív hangok ellenkezőjéről. Én ebben igyekszem segítséget nyújtani, eddig még mindenki jó benyomásokkal távozott Ózdról. Bízom benne, hogy a jövőben is így lesz.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában