Helyi közélet

2017.01.14. 14:35

Az aknát védjük a fagyástól

Miskolc - A sok bosszúság mellett több tízezer forintba is kerülhet egy elfagyott vízóra cseréje.

Miskolc - A sok bosszúság mellett több tízezer forintba is kerülhet egy elfagyott vízóra cseréje.

Többen is azzal keresték meg lapunkat, hogy vízvezetékük, vízórájuk megfagyott vagy használhatatlanná vált. A hosszan tartó, erős lehűlés, fagy megtette hatását, ezért fontos a megelőzés.

A szakemberek egybehangzó véleménye szerint ebben az időszakban szinte hetente – mostanában naponta – hívják őket vezeték elfagyásához. Nem árt tudni, de a szétfagyott vízóra cseréjét a felhasználónak kell kifizetni. Azt javasolják a fogyasztóknak, hogy magát az aknát védjék, azt burkolják például hungarocellel. A sok bosszúság mellett ugyanis több tízezer forintba is kerülhet egy elfagyott vízcső vagy vízóra cseréje.

A fagy egyértelműen a nyaralóknál, ritkán használt vízvezetékeknél okozhat súlyos károkat. Mivel a hőmérséklet a következő napokban sem emelkedik igazán fagypont fölé, így érdemes odafigyelni a fagy elleni védelemre és rendszeresen ellenőrizni a vízaknákat. Nem árt tudni, hogy a fagy elleni védekezés és a házi vízvezetékrendszer karbantartása, védelme a felhasználó feladata.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában