Helyi közélet

2017.01.14. 15:17

Alsóvadász: a doni tragédiára emlékeztek

Alsóvadász - 75 alsóvadászi áldozat nevét olvasták fel az ünnepségen.

Alsóvadász - 75 alsóvadászi áldozat nevét olvasták fel az ünnepségen.

A Don-kanyarnál elesett alsóvadászi és magyar áldozatokra emlékeztek január 12-én az alsóvadászi önkormányzat és a történelmi egyházak. A hideg idő ellenére nagyon sokan eljöttek, hogy egy szál égő gyertyával emlékezzenek a hősi halottakra. Az ünnepség a református templomban kezdődött, ahol a Himnusz elhangzása után szívhez szóló énekek és versek hangzottak el. Megtisztelte jelenlétével a megemlékezést Demeter Zoltán országgyűlési képviselő is, aki megható ünnepi beszédében méltatta az alsóvadászi és a magyar áldozatokat, tájékoztatta lapunkat Szemán János polgármester. Elmondta még, hogy a Szikszói Járási Hivatal vezetője, a környező települések polgármesterei, valamint a helyi intézmények vezetői is elfogadták meghívásukat. A templomi emlékezés után a koszorúzás következett a Hősi Emlékműnél. Itt szintén elhangzottak a hősi halottak emlékére íródott versek, és az Alsóvadászi Vegyes Kar előadásában elhangzott II. világháborús énekek. Felsorolták mind a 75 alsóvadászi áldozat nevét, amely után a jelenlévők elfújták az égő gyertyákat. Befejezésképpen közösen elénekelték a magyar és a székely himnuszt.

– Mindenkinek köszönöm, aki megtisztelt minket a jelenlétével. Nagyon szeretném, ha az ország valamennyi településén évente megemlékeznének erről a szomorú eseményről, amely véleményem szerint a magyar történelem második Mohácsa – mondta a polgármester.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában