Helyi közélet

2016.12.29. 12:31

Régi hagyományból lett a sikeres fesztiválsorozat

Alsóregmec - A település évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvénye a sztrapacska­fesztivál.

Alsóregmec - A település évről évre nagyobb népszerűségnek örvendő rendezvénye a sztrapacska­fesztivál.

A község Magyarország egyik legszebb tájegységének, a Zempléni-hegységnek egy pici gyöngyszeme – kezdte Laczkó Pál polgármester. – A turisták bármely irányból közelítik meg falunkat, mindenképpen látványban gazdag, sűrű erdővel borította domboldalak mellett elhaladva érkeznek meg hozzánk, ahol kényelmes, kulturált szálláshelyek várják a kikapcsolódni vágyókat.

Emlékhelyek

A kellemes falusi séta közben a történelmet és az irodalmat kedvelők megismerkedhetnek a Kazinczy család emlékhelyeivel, megtekinthetik a Kazinczy-kúria hajdani telkén található emlékművet, a családi temető helyén lévő kopjafát vagy a Kazinczy-emlékligetet, melyben Kazinczy Ferenc író szobra is található. A főutcán sétálva betérhetnek a külsőre is figyelemre méltó, de belsőjében még impozánsabb görögkatolikus templomba. A helyi programokat a vendégek gazdagíthatják a környező hegyekbe szervezett gyalog- vagy kerékpártúrákkal, és megismerhetik a történelmi emlékekben gazdag Zempléni-hegységet.

S mint megtudtuk, augusztus 6-án rendezték meg az egyik legnagyobb helyi programot, a X. Sztrapacska Fesztivált Alsóregmec önkormányzatának, a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatnak és az Alsóregmecért Közalapítványnak az összefogásával.

A jubileumi eseményen változatos és színvonalas programokkal szórakoztatták a jelenlévőket: kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a számukra érdekes műsort. Voltak táncosok, bohócok, karatebemutató és hastánc­előadás is, a napot pedig a tűzijáték koronázta meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában