Helyi közélet

2016.12.11. 18:07

Hiteles

<em><strong>A jegybank igazán aggódik értünk. Fél, hogy a karácsonyi költségvetésünket nem tudjuk kordában tartani, és felelőtlenül veszünk fel mindenféle hiteleket, amit majd nem tudunk visszafizetni.</strong></em> <strong>Hegyi Erika írása.</strong>

A jegybank igazán aggódik értünk. Fél, hogy a karácsonyi költségvetésünket nem tudjuk kordában tartani, és felelőtlenül veszünk fel mindenféle hiteleket, amit majd nem tudunk visszafizetni. Hegyi Erika írása.

Azt ajánlja, használjuk költségvetés-kalkulátorát, amit direkt az ünnepi kiadások megtervezésére hozott létre. Nem lenne rossz ötlet a kalkulátor, ha azt nem a jegybank találta volna ki. Az a jegybank, amely nemrég még az alapítványaikba pumpált közpénzekről akarta elhitetni velünk, hogy az megszűnt közpénznek lenni, és melynek vezetői, egyes dolgozói annyit keresnek havonta, amennyit egy átlag magyar ember egy év alatt sem tud összegürizni.

Elképzelem azt a valamelyik pláza előtt toporgó kisnyugdíjast, aki kezében szorongatja a tízezer forintos Erzsébet-utalványát (mert hozzá már valahogy eljutott karácsony előtt), és azon töpreng, hogy a pénzéből mit vásároljon az unokáinak. Ő valószínűleg nem kapja elő az okostelefonját, hogy kalkuláljon a jegybank segítségével. Örül, ha lesz karácsonyfája, ünnepi vacsorája és valami apróság a fa alatt. A meghitt ünnephez igazából nem is kell hitel. Elég, ha azok vesznek körül bennünket, akik szeretnek. Ehhez pedig kalkulátor sem szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában