Helyi közélet

2016.12.19. 17:50

Álmatlan éjszakák, levélírás, majd nagy rácsodálkozás jött

Miskolc, Nagyvisnyó - Az ELMÜ-ÉMÁSZ Társaságcsoport jótékonysági akcióinak legújabb állomása Miskolcon volt.

Miskolc, Nagyvisnyó - Az ELMÜ-ÉMÁSZ Társaságcsoport jótékonysági akcióinak legújabb állomása Miskolcon volt.

A borsodi megyeszékhelyen dr. Marie-Theres Thiell, a társaságcsoport igazgatóságának elnöke egy, már használaton kívül lévő tehergépjárművet adományozott egy Nagyvisnyón tevékenykedő szervezetnek annak érdekében, hogy a Heves megyei településen működő szociális ebédkihordást és személyszállítást a jövőben is folytatni tudják.

Az adomány egyfajta társadalmi felelősségvállalás is. dr. Marie-Theres Thiell

– Tudomásomra jutott, hogy van itt egy olyan település, amelynek olyan feladatot is meg kell oldania, hogy azokat segítse, akik rászorulnak – nyilatkozta az átadás után dr. Marie-Theres Thiell, a társaságcsoport igazgatóságának elnöke. – Nem kedvelem annyira azt, hogy pénzt adjunk, így az alapítványnak egy autót adunk, amely tovább tudja őket szolgálni. Az autó nagy segítség, de adományoztunk mellé egy telefont és faxkészüléket is. Reméljük, hogy tudják teljesíteni a feladataikat.

Az elnök asszony hangsúlyozta, hogy az adomány egyfajta társadalmi felelősségvállalás is. „Az, hogy a jót megosszuk másokkal is, akik rászorulnak, akik támogatást várnak.”

Két hét után

– Az ÉMÁSZ nem egy gazdag vállalat, ez az autó is kiselejtezésre került, ám működőképes és gondoskodni fogunk róla, hogy az autó holnap és holnapután is működőképes legyen! – ígérte dr. Marie-Theres Thiell.

Csőgér Bálint, Nagyvisnyó polgármesterét érthetően nem érdekelték a kemény mínuszok, örömmel fagyoskodott és várta a fehér, dobozos Kangoo kulcsainak átvételét.

– Rólunk azt kell tudni, hogy bár csodálatos helyen fekszik a település – Szilvásváradtól 5 kilométerre –, viszont évek óta forráshiánnyal küzdünk – vázolta a hevesi kistelepülés helyzetét annak vezetője. – Jó négy hónapja elromlott a gépkocsink, amivel a szociális étkeztetést is bonyolítjuk. Sok-sok álmatlan éjszaka után arra gondoltam, hogy segítséget kérek fő áramszolgáltatónktól, az ÉMÁSZ-tól, akiknek adománykérő levelet írtam: Tudnának-e segíteni? Nagyon meglepődtem, hogy két hét után pozitív válasz érkezett, most pedig már itt vagyunk az autóval.

Kis-Benedek Lilla, az Örökség Alapítvány elnöke arról beszélt, hogy Nagyvisnyón 52 rászoruló, idős ember van, és tönkre ment a korábbi autó, amivel szállították a szociális ebédet, így az adomány hatalmas segítség.

– Az előző autó is hasonló volt, de ez már összkerekes. Nagyon örülünk neki, hálásak vagyunk az ÉMÁSZ-nak! – örvendezett az elnök.

Tiszaújvárosban és másutt is

December 1-jén Tiszaújvárosban Bernhard Lüschper, az ELMŰ-ÉMÁSZ pénzügyekért felelős igazgatósági tagja 3 millió forint értékben adott át jelképesen pénzadományt az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport nevében tizenegy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, tehetségfejlesztéssel foglalkozó intézmény vezetőjének. Ezen a napon Perecesen is ajándékokat kaptak az ottani óvodába járó gyermekek, de pénzbeli támogatást nyújtottak a Miskolc környéki lakásotthonok fejlesztésére is.

A társaság ugyanakkor Hevesben, Nógrádban is jótékonykodott eddig, míg jövő kedden ételt fognak osztani hajléktalanok és rászorulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában