Helyi közélet

2016.11.24. 23:51

Újabb ötmilliárdos Sanofi-fejlesztés

Miskolc - Jubileumokat ünnepeltek és beruházást jelentettek be a Sanofi ünnepélyén.

Miskolc - Jubileumokat ünnepeltek és beruházást jelentettek be a Sanofi ünnepélyén.

A francia érdekeltségű Sanofi Aventis Zrt. 5 milliárd forintból fejleszti miskolci gyárát. Philippe Luscan, a cégcsoport alelnökének bejelentése szerint a gyógyszeripari társaság egy nagy sebességű fecskendőtöltő és -átnéző gépsort telepít a Csanyik-völgyben működő üzemébe. A bejelentésnek különös alkalmat adott, hogy a Chinoin 30 évvel ezelőtt építette fel gyárát Miskolcon, a Sanofi pedig 25 éve vásárolta meg a magyar gyógyszeripari vállalatot.

Félezer dolgozóval

Az alelnök elmondta még, hogy a cég, amely egyébként korábban stratégiai megállapodást kötött a magyar kormánnyal, versenyképessége fokozását várja az újabb miskolci beruházástól. Örömét fejezte ki dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere is az újabb beruházás hallatán, hiszen a város számára kiemelkedően fontos partner a Sanofi, már csak azzal is, hogy 500 embernek ad munkát.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az eseményen hangsúlyozta: ez a beruházás azt jelenti, hogy a Sanofi hosszú távon számít magyarországi gyáraira. Elmondta, hogy Magyarország és Francia­ország között évről évre tíz százalékkal nő a kereskedelmi forgalom, mind az import, mind pedig az export meghaladja évente a 4 milliárd eurót.

Kiemelkedő nyereséggel

A Sanofi új beruházása a két ország közötti gazdasági kapcsolatokra is rávilágít, Franciaország a negyedik legfontosabb külföldi befektető Magyarországon, és a francia vállalatok 43 ezer magyar munkavállalót foglalkoztatnak – mondta a rendezvényen Éric Fournier, Franciaország magyarországi nagykövete. A nyilvános cégadatok szerint a Sanofi Aventis Zrt. 169 milliárd forint árbevételt ért el 2015-ben a 2014-es 179 milliárd forint után, míg adózott eredménye 5,4 milliárd forint volt tavaly.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában