Helyi közélet

2016.11.18. 14:28

Miskolcon „nevelkednek” a jövő járműmérnökei

Miskolc - Továbbra is a jármű­ágazat jelenti a potenciális fejlődési lehetőséget a hazai ipar számára.

Miskolc - Továbbra is a jármű­ágazat jelenti a potenciális fejlődési lehetőséget a hazai ipar számára.

A nyitómegállapításra alapozva – és hallgatva az idő szavára – a Miskolci Egyetem a Gépészmérnöki és Informatikai Karon szeptemberben indította el 37 fővel a járműmérnöki alapképzést. A csapatból 7-en már a duális képzés kereteiben sajátítják el a legfontosabbakat.

Folyamatos fejlődés

Ebből az indíttatásból kezdődött el az egyetemen csütörtökön a Járműmérnöki és Járműipari Konferencia, amelynek persze önmagában az is aktualitását adja, hogy a járműgyártás egy nagyon gyorsan fejlődő terület, az új technológiák elterjedésének színtere. A duális képzés ezen a szakterületen az elméleti és a gyakorlati képzés szorosabb összekapcsolását igényli és teszi is lehetővé.

A döntően hazai résztvevők számára rendezett konferencia célja, hogy összekapcsolja az egyetemi oktatókat, kutatókat és hallgatókat, valamint az ipari szakembereket, kutatókat, fejlesztőket és gyártókat, mind a járműmérnöki oktatás, mind a kutatás és gyártás területén. A konferencia tehát e széles szakterület elméleti és gyakorlati szakembereinek találkozási és információátadási, kapcsolatteremtési lehetősége, módot ad az elért szakmai eredmények bemutatására, a tendenciák megismertetésére. A konferencián tegnap és ma összesen félszáznál több előadás hangzott, hangzik el szakemberek interpretálásában.

Miskolc felkészült

A nyitónapon Pfliegler Péter, Miskolci Megyei Jogú Város alpolgármestere bemutatta a hallgatóságnak a város gazdaságfejlesztési elképzeléseit, amelyben vezető szerepet töltenek be az autóiparhoz kapcsolódó fejlesztések.


Témakörök

Tervezés

akusztikai vizsgálatok, autóvillamosság és -elektronika, élettartam-vizsgálatok, ipari alkalmazások, jármű­informatikai és elektronikai rendszerek modellezése és szimulációja

Gyártás

bevonatkészítés, felületvédelem, gyártási logisztika, hegesztési technológiák, innovatív öntési technológiák, karbantartás, környezetvédelem

Gazdaságosság

élettartamköltségek, gyártási költségek, ipari alkalmazások, matematikai módszerek, szerkezetoptimálás, szakértői rendszerek


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában