Helyi közélet

2016.11.14. 16:31

Hangolnak a zenészek a Megyei Lakodalmas Napra

Arnót - Egy mai vidéki menyegző főbb eseményein szórakozhatnak november 26-án.

Arnót - Egy mai vidéki menyegző főbb eseményein szórakozhatnak november 26-án.

Az arnóti önkormányzat szervezésében a program a megyei értéktárba felvett értékeket bemutató fotókiállítás megnyitásával veszi kezdetét 10 órakor az általános iskola tornatermében. A színpadon Miskolc környéki népdalkörök lakodalmas csokrai hangoznak el, majd a kistokaji nyugdíjasok lakodalmas műsora zárja a délelőttöt. Délután lagzis játszóházat szerveznek gyerekeknek, a szerelmes párok pedig, életkortól függetlenül egy humoros (ál)esketési szertartáson „házasodhatnak össze”, erről oklevelet is kapnak. 14 órától az arnóti óvodások műsora következik, majd a mezőkövesdi Matyó Néptáncegyüttes lakodalmasa látható. Három órától a megyénkben élő vőfélyek gálaműsorán, egy mai vidéki menyegző főbb eseményein szórakozhatnak a nézők, a menyasszonykikéréstől kezdődően a lagzis játékokon át a menyecsketáncig, ez szentistváni matyó menyasszony és vőlegény szereplésével kerül megrendezésre. A lakodalmas sütemények megyei versenyét és az arnótiak pálinkaversenyét 18 órától Delhusa Gjon és Gáspár Anni énekesek fellépése követi, majd a sajósenyei fiatalok által bemutatott palóc gyermeklakodalmas és hajnalig tartó bál zárja a mulatságot.

Várják megyénk lakosságát a jó hangulatú, látványos lakodalmi rendezvényre. Várják továbbá a vőfélyek, és egy-egy eldobható tálcán hozott lagzis süteménnyel a versenyre jelentkező magánszemélyek, szervezetek nevezését. Bővebb információ a www.arnot.hu honlapon olvasható, illetve a 46/500-740-es számon kérhető. A rendezvény a Magyar Művészeti Akadémia pályázati forrásából valósul meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában