Helyi közélet

2016.11.13. 18:42

Első szerepét 9 évesen játszotta

Budapest, Miskolc - A tévés szereplésnek köszönhetően ma már mindenki tudja, ki az a Veréb Tamás.

Budapest, Miskolc - A tévés szereplésnek köszönhetően ma már mindenki tudja, ki az a Veréb Tamás.

Tamás nemrég még a Diósgyőri Gimnázium diákszínpadán játszott főszerepeket, a Miskolci Nemzeti Színházban is láthattuk, ma pedig már a fővárosi Operettszínház kedvelt sztárja. Ott van a Sztárban sztár döntőjében is, de már újabb tervek foglalkoztatják.

Nagyon kedvesek az emberek, elismerően szoktak dicsérni." Veréb Tamás

Hogy lehet, hogy ilyen fiatalon, 22 évesen ennyi siker van már a háta mögött? Tehetség? Szerencse? Szorgalom? Vagy mindez együtt?

Veréb Tamás: Azt gondolom, ezek mind egytől egyig fontos tényezők. Hiszem, hogy a siker alappillérjei a belefektetett munka, az alázat, szerencse, tehetség, egy adag lemondás és természetesen a saját magunk és a szakma iránti tisztelet. Én már gyermekként megtapasztaltam azt a fantasztikus érzést, amikor a befektetett munka eredményeként látom megvalósulni a sikereimet. Ma sincs ez másképp.

Jelenleg milyen szerepekben láthatjuk a fővárosban? Melyik a kedvenc?

Veréb Tamás: Négy éve tartozom a Budapesti Operettszínház vendégművészei közé és szerencsére sok produkcióban vehetek részt. Nagy kedvencem ezek közül a Rómeó és Júlia, melyben Rómeót alakítom, valamint a Fame musical, melyben Nick szerepét játszom, illetve az Isten pénze című színdarab, aminek az az érdekes története, hogy ez volt az első darab, amiben a Miskolci Nemzeti Színházban szerepet kaptam 9 évesen. Ma már természetesen az akkori karakter felnőtt énjét alakítom. Játszom még a Lady Budapestben, illetve a Marie Antoinettben és 2 gyerekdarabban is. Ezek az Erdei kalamajka és az Oszi boszi című előadások.

A Sztárban sztár televíziós műsornak köszönhetően országos ismertséget szerzett. Már megismerik az utcán? Vágyott erre?

Veréb Tamás: Nagyon hálás vagyok a műsornak, hiszen igazi, őszinte produkciókkal és profi keretek között mutatkozhattam be a tévénézőknek úgy, hogy közben egy hatalmas álmom vált valóra. Azóta többen megismernek. Azt tapasztalom, hogy nagyon kedvesek az emberek, elismerően szoktak dicsérni, pozitív visszajelzéseket kapok levélben és személyesen egyaránt. Szavaznak rám, drukkolnak és bíznak bennem. Nagy öröm nekem, amikor ilyen elismerést kapok a közönségemtől.

Mekkora kihívást jelent a Sztárban sztár? Hétről hétre új énekes bőrébe bújni?

Veréb Tamás: A színház világában nem ismeretlen az a helyzet, amikor egy adott karakter bőrébe kell bújnom és a leghitelesebben megformálni azt. Azonban lényeges különbség, hogy míg ott több hetünk, hónapunk van minderre, addig a tévéműsorban csupán egy hét áll rendelkezésünkre. Ennek megfelelően egy még inkább koncentráltabb munkát, picit feszítettebb tempójú felkészülést igényel hétről hétre a műsor. Ezért érzem igazi kihívásnak, ami tényleg megmutatja, mire is vagyunk képesek valójában. Fontos dolog még, hogy igazán hálás helyzetben vagyunk azáltal, hogy ebben a rendkívül profi produkcióban egy nagyszerű csapat segít még minket a karakterek leghitelesebb megvalósításában, kidolgozásában.

Hogy tudott ennyi munka mellett tanulni? Úgy tudom, az idén diplomázott.

Veréb Tamás: A Miskolci Egyetem klasszikus ének szakán idén szereztem meg a diplomámat. Az iskolai évek kezdeteitől az életem részét képezte a színház, számomra ez volt a természetes. Mindig igyekeztem a legügyesebben beosztani az időmet. Előfordult, hogy olykor esti előadás után, hajnalban Budapestről Miskolcra tartva, a vonaton ülve még épp a vizsgáimra tanultam. Nagyon szerettem ezeket az éveket, sokszor szült izgalmas helyzetet a kétlakiság és persze rengeteg tapasztalattal és tudással gazdagodtam.

Elismerések, főszerepek, a legjobbak között a Sztárban sztárban. Vágyik még valamire?

Veréb Tamás: Nagyon boldog vagyok az eddig elért eredményeim miatt, hiszen összhangban vannak a pozitív várakozásaimmal. Új célok és új kihívások következnek most. Nyáron jelent meg első popdalom Előttem a kép címmel, amelyhez hamarosan videoklippel jelentkezünk. A Sztárban sztár után szólólemezem megvalósításán dolgozunk majd, erre szeretnék most koncentrálni a színház mellett. Hosszú távú terveim között szerepelnek még prózai színházi és tévéfilmszerepek.

Van ideje hazajönni Miskolcra?

Veréb Tamás: Ez egy pörgősebb időszak a Sztárban sztár, a színház, valamint most bontakozó popzenei vonal miatt az életemben. Ezért kicsit kevesebb időm volt hazalátogatni, így már nagyon várom az ünnepeket, hogy több időt tudjak eltölteni a családommal és a barátaimmal.


Névjegy

  • Első szerepét 9 évesen játszotta a Miskolci Nemzeti Színház Isten pénze című produkciójában.
  • 2013-ban mutatkozott be a Budapesti Operettszínház közönségének Az elfújta a szél című musical egyik férfi főszerepében, majd ugyanebben az évben megkapta a Rómeó és Júlia musical férfi címszerepét, a musicalirodalom első 19 éves Rómeójaként.
  • Azóta számos főszerepet játszik a Budapesti Operettszínház színpadán, többek között a Mozart, Miss Saigon, Isten pénze, Szép nyári nap, Fame, Marie Antoinette musicalekben.
  • Rendszeresen vesz részt magyar és nemzetközi énekversenyeken. 2007 és 2010 között négyszer nyerte el a MOL Tehetségtámogató Program egyéves ösztöndíját.
  • 2016-ban diplomázott klasszikus ének szakirányon a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében.
  • Színházi pályafutása mellett a The SunCity Rockets nevű zenekar frontembere, melyet 2015 nyarán alapított zenésztársaival.
  • Ez évben szerepel a Sztárban sztár 4. évadában.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában