Helyi közélet

2016.11.23. 14:10

Csodák ajándékba Miskolcon

Miskolc - Cégek, vállalkozások adhatnak most igazi csodákat az iskolásoknak, egy jótékonysági akció keretében.

Miskolc - Cégek, vállalkozások adhatnak most igazi csodákat az iskolásoknak, egy jótékonysági akció keretében.

A Herman Ottó Múzeum és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közös jótékonysági akció keretében szeretné elérni, hogy minél több iskolatáskába kerülhessen múzeumi bérlet. Erről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn délután a Herman Ottó Múzeum Képtárában. Vass Nóra, a múzeum Marketing és Kommunikációs osztályának vezetője elmondta, tisztában vannak azzal, hogy sok iskola, oktatási intézmény, illetve maguk a diákok nem engedhetik meg maguknak, hogy a kultúrára költsenek. Ezért kerestek olyan partnereket, akik segítségével ezen a helyzeten változtathatnak, és az ő támogatásukkal eljuthat a Herman Ottó Múzeum hét csodája elnevezésű bérlet az iskolásokhoz, óvódásokhoz.

Dr. Pusztai Tamás, a Herman Ottó Múzeum igazgatója kiemelte: ebben a közös akcióban nemcsak a látogatottság emelése a fontos, hanem szeretnék a gyerekeknek megmutatni azt, hogy a múzeum egy olyan hely, ahol jó lenni, és ahol igazi csodákat lehet felfedezeni. Éppen ezért a bérletben olyan programok, események szerepelnek, amelyek igazán érdekesek és vonzóak.

Bihall Tamás, a BOKIK elnöke azt hangsúlyozta, hogy a kamarának nagy felelőssége van az oktatás terén, mivel a cégeknek, vállalkozásoknak tanult, kulturált, művelt dolgozókra van szükségük. Éppen ezért döntöttek úgy, hogy összefognak a megyei egyik legjelentősebb kulturális intézményével, és példamutató céllal megvásárolják az első 40 múzeumi bérletét az iskolások számára. A saját csatornáikon keresztül erre biztatják a megyénkbeli cégek, vállalkozások vezetőit, akik a saját településük iskolásainak biztosíthatnak így különleges élményeket. Végül annak a reményének adott hangot, hogy nagyon sok diák juthat el ennek az akciónak a keretében a Herman Ottó Múzeum különböző kiállítására.

Az akció lényege, hogy az eredetileg 1500 Ft-os árú bérletet a múzeum a vállalkozások számára kedvezményesen, egységesen 1000 Ft-ért árusítja. A 2016 novemberétől 2017 januárjáig tartó jótékonysági akció keretében bérletet vásárlók már 10 darab bérlet megvásárlásával felkerülhetnek a szponzori falra, amely a múzeum belvárosi kiállítóhelyein tájékoztatja a betérőket - köztük az intézményekbe járó gyermekeket és szüleiket – arról, hogy mely cégek tették lehetővé számukra a múzeumi látogatást. A nagyobb tételt vásárlók az ünnepélyes átadásra szervezett múzeumi gálaműsoron személyesen, vagy kiválasztott képviselőjük útján adhatják át az adományt a megajándékozott intézménynek, s meghívást kapnak az eseményről beszámoló sajtótájékoztatóra is. Az óvodákat és iskolákat a jelentkezések alapján a szervezők választják ki, és ők határozzák meg azt is, hogy egy-egy intézmény hány ajándékbérletet kaphat. A nagyobb tételt vásárló cég azonban ki is kötheti, hogy kinek szeretné adni a múzeumi bérletet, vagyis joga van az intézményválasztáshoz is.

A bérletek ünnepélyes átadását is magába foglaló gálaműsort a tervek szerint a Miskolci Galéria Rákóczi-házának Kondor-termében a Magyar Kultúra Napja előtt tisztelegve 2017. január 20-án, pénteken délután 15.00 órától rendezik meg, ahol a gálaműsorban a megajándékozott intézmények tehetséges gyermekeit láthatja a közönség.

A bérletvásárlásról további információ kérhető és a bérletek megrendelhetők:

  • Vass Nóra 0670/940-8656, [email protected] és
  • Makár Anita 0670/ 417-2147, [email protected]
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában