Helyi közélet

2016.11.22. 14:53

Az egészséget tanulták az iskolában a diákok

Felsőzsolca - A gyógynövényekkel is megismerkedhettek a felsőzsolcai iskolában.

Felsőzsolca - A gyógynövényekkel is megismerkedhettek a felsőzsolcai iskolában.

Egészségnevelési hetet tartottak a múlt héten a felsőzsolcai Kazinczy Ferenc Református Általános Iskolában. Az immár hagyományos rendezvényen az iskola pedagógusai változatos programokat szerveztek a gyerekeknek.

A rendezvényre meghívták Osváth Tibor színművészt, aki lassan két évtizede a Piros Orr Alapítvány bohócdoktora is. A felső tagozatos gyerekek kérdésekkel készültek, így az előadás helyett egy jó hangulatú, mégis komoly párbeszéd zajlott az egészséghét nyitányaként. Amellett, hogy a diákok megismerkedtek a bohócdoktorok munkájával, céljával, azt is megtudták, hogy dolgozható fel egy súlyos betegség vagy egy haláleset. Hallhatták, hogyan működnek együtt az orvosok, nővérek, szülők a bohócdoktorokkal annak érdekében, hogy megkönnyítsék a kisgyermekek mindennapjait az intézményben – mesélte Gallai Judit, az egészséghét szervezője.

– A rendezvény keretében dr. Pohl Balázs háziorvos is ellátogatott az alsó tagozatos gyerekekhez – mondta a tanár. – Ő a napjainkban népbetegségnek számító cukorbetegségről tartott interaktív előadást. A kisiskolások közül sajnos sokan találkoznak családon belül ezzel a problémával, ezért aktívan hozzá tudtak szólni, illetve kérdésekkel további információt szerezni, hogyan segíthetnek másokon vagy épp kerülhetik el a bajt. Ennek kapcsán szó volt a helyes táplálkozásról, az ételek szénhidráttartalmáról is.

A hét vége felé gyógynövénynapot is tartottak az iskolában, ahol az osztályok teát készítettek, kóstolót tartottak, így ismerkedtek meg ezen növények jótékony hatásaival.

„Egész heti feladatként minden osztály elkészítette az egészséges életmód jegyében a címerét, ezeket a hét zárásaként kiállítottuk, a zöldség- és gyümölcsfaragó verseny alkotásaival együtt” – tudtuk meg. De jó hangulatú sportvetélkedőt is rendeztek, amelyen nemcsak a diákok és tanáraik, de a szülőket és az óvodásokat is szeretettel várták.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában