Helyi közélet

2016.11.01. 18:17

Ajándékkal, jó szavakkal Miskolcon

Miskolc - Megjavulni vágyó fiatalok jelentkeztek a programba.

Miskolc - Megjavulni vágyó fiatalok jelentkeztek a programba.

Hat fiatal tett látogatást a B.-A.-Z. Megyei BV Intézet szirmabesenyői telephelyén elhelyezett fiatalkorú fogvatartottak közül a Magyar Vöröskereszt Hajléktalanokat Gondozó Központjának Idősek Otthonában, az úgynevezett jóvátételi program keretében.

„Kedves nénik és bácsik! Önök építették a jelent, amiben mi a helyünket keressük, köszönjük a példamutatást!” – többek között ezekkel a szavakkal köszöntötték a fiatalok az otthon lakóit.

Ahogy Joó László ezredes, az intézet parancsnoka mondja, megjavulni vágyó fiatalokról van szó, akik megbotlottak. Önként jelentkeztek a programba, amely során szembe néznek a bűncselekmény okozásával, illetve annak következményével.

Lakatos Roland rablásért ül egy éve, hét hónap múlva szabadul. Mint mondja, szakmát szeretne tanulni és a zenéléssel, énekléssel foglalkozni.

Vannak nehézségek, de tudni kell ezeket kezelni, átlépni, ha tanul és akar, akkor megváltozhat az élete, ezt tanácsolta Rolandnak Zsigmond Istvánné a beszélgetés során.

- ÉM -


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában