Helyi közélet

2016.10.19. 14:35

Tizedszer kerestek és találtak tehetségeket Hernádszentandráson

Hernádszentandrás - Tizedik alkalommal rendezte meg Hernádszentandrás Község Önkormányzata és az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány a Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivált.

Hernádszentandrás - Tizedik alkalommal rendezte meg Hernádszentandrás Község Önkormányzata és az Összefogás Hernádszentandrásért Alapítvány a Hernád-völgyi Tehetségkutató Fesztivált.

A kétnapos rendezvényen ének, zene és vers kategóriákban mutathatták meg négy korcsoportban tehetségüket a térség diákjai.

Mint minden évben, úgy idén is neves, a szakmájukban országosan elismert zsűritagokat igyekeztek megnyerni a rendezvény számára, akiknek a véleményéből a fellépő gyerekek sokat meríthetnek, személyes példájuk pedig biztatást ad a továbbfejlődésükhöz. Így az idei ítészek között volt többek között Maczkó Mária népdalénekes, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, Csonka Zsuzsa operaénekes vagy éppen Nádassy Erika, a Miskolci Nemzeti Színház szín­művésze.

A három kategóriában idén több mint nyolcvan gyerek lépett színpadra, köztük igazi gyöngyszemeket is talált a zsűri. De, mint az értékelésben elhangzott, már arra is minden résztvevő büszke lehet, hogy vállalta a közönség elé lépést és megmutatta magát.

A tehetségkutató gáláján Pomázi Zoltán, a Tolcsvay Trió és a Bojtorján zenekar oszlopos tagja szórakoztatta a gyerekeket és szüleiket zenés műsorával, majd egy kisfilmet is levetítettek az elmúlt tíz év fesztiváljairól. Jubileumi, születésnapi ünneplés pedig nem lehet torta nélkül, így a szervezők ezzel is kedveskedtek az idei résztvevőknek. Üveges Gábor polgármester hangsúlyozta: fontos számukra, hogy teret kapjanak a térség tehetségei, így a jövőben is folytatják a fesztivál megrendezését, amely az elmúlt tíz évben semmit sem vesztett a népszerűségéből.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában