Helyi közélet

2016.10.12. 18:59

Példaértékű összefogás a megye betegeiért

Miskolc - A kórház, az önkormányzat és a Szerencse­játék „adta össze” az őrzőt.

Miskolc - A kórház, az önkormányzat és a Szerencse­játék „adta össze” az őrzőt.

Két betegőrző monitorral bővült a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Sebészeti Osztálya Mellkassebészeti Részlegének eszközparkja a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. 680 000, valamint a Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala 500 000 forint értékű adományából.

Még sok ilyen fejlesztésre van szükség." Dr. Kriza Ákos

Ahogyan azt dr. Csiba Gábor, a kórház főigazgató főorvosa megjegyezte, ezzel a beruházással felkerült az i-re a pont.

– Három év alatt három helyen működtünk, de sikerült egyben tartani ezt a nagyon fontos ellátási formát, amely önálló egységként és nyugodt körülmények között működhet a megyei kórház Csillagpont épületében – tájékoztatott dr. Tóth Imre osztályvezető főorvos.

A betegellátásért

A beruházás a kórház, a civil szféra és az önkormányzat együttműködésében valósulhatott meg, ami egy jövőbe mutató összefogás, mondta dr. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

– Még sok ilyen fejlesztésre van szükség, amiket ha meg tudunk valósítani, akkor megfelelő szintre tudjuk emelni a betegellátást – tette hozzá a polgármester.

Az oktatás, a kultúra, a sport és az egészségügy szerepel a támogatási politikájukban. Az utóbbinál az látható, hogy a nagyon intenzív innovációnak köszönhetően egyre gyakrabban merül fel olyan igény, amelyre azonnal szükség van, ők pedig örömmel segítettek, hangsúlyozta dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezetője.

– A főorvos úrral történt kötetlen beszélgetés során merült fel, hogy mire lenne szükség az osztályon, és úgy döntöttem, támogatom a képviselői alapomból a város, illetve a megye lakosságának betegellátását – mondta el Fodor Zoltán önkormányzati képviselő.


Komoly műtétek után

Az osztályon elsősorban tüdőrákos betegeknél végeznek komoly, mellkasmegnyitással járó műtéteket, amelyekhez szükség volt egy posztoperatív őrzőre. A betegőrző monitorokat a beavatkozásokat követő betegmegfigyeléshez használják. A monitorok segítségével az életfunkciók egyszerűen ellenőrizhetők és nyomon követhetők. Az adományból vásárolt iMEC monitorok „zöld” tanúsítvánnyal is rendelkeznek – csökkentve a kórház ökológiai lábnyomát, hozzájárulva a fenntartható környezethez. Az őrző berendezési tárgyait, a térelválasztót és eszközeit a kórház biztosította.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában