Helyi közélet

2016.10.04. 17:03

Nem vágják ki az öreg platánfát a Soltész Nagy Kálmán utcában

Miskolc - Megmenekült az a legalább százéves platánfa, amelybe egy konténert szállító teherautó akadt bele múlt héten a Soltész Nagy Kálmán utcában.

Miskolc - Megmenekült az a legalább százéves platánfa, amelybe egy konténert szállító teherautó akadt bele múlt héten a Soltész Nagy Kálmán utcában.

Ahogyan arról beszámoltunk, kis híján házfalnak ütközött a Vízügyi Igazgatóságnál egy konténert szállító teherautó múlt héten Miskolcon, miután fennakadt az út fölé kilógó platánban. A sofőr egy kanyarodó autót próbált kikerülni, amikor az egyik emelőkar megakadt az út menti fa ágában. A vezetőfülke a magasba emelkedett, majd látványos ugratást követően a járdára zuhant. A balesetben szerencsére senki nem sérült meg, a fán viszont hatalmas nyomot hagyott az ütközés.

A platánt az esetet követően egy narancssárga X-szel jelölték meg, forgalomterelő táblákat tettek ki a fa köré, és már kicserélték azokat az oszlopokat is, amelyekre rázuhant a teherautó.

A Facebookon időközben elterjedt a hír, hogy kivágás vár a fára, és a hétvégén már mécseseket is gyújtottak a platánnál és a törzsére kiakasztott papíron pedig aláírásokat kezdtek el gyűjteni a megmentéséért.

Az ügyben megkerestük a Miskolc Holdingot: „A forgalmi helyzet átalakításával, illetve korlátozó-és figyelemfelhívó táblák kihelyezésével a platánfa helyén maradhat. Az érintett útszakaszon a táblákat ezen a héten kihelyezik, a burkolatjel felfestése függ az időjárástól. Addig maradnak az ideiglenes jelzőtáblák” - közölte Pásztor Imre, a Holding kommunikációs vezetője.



Miskolc - Narancssárga x-szel jelölték meg és szakemberek vizsgálják azt az út fölé kilógó fát, amelyben egy konténert szállító teherautó akadt fenn múlt héten a Soltész Nagy Kálmán utcában Miskolcon. A Facebookon futótűzként terjedt a hír, hogy kivágás vár a fára, de erről hivatalos döntés még nincs. Mindenesetre a hétvégén már mécseseket is gyújtottak a platánnál és a törzsére kiakasztott papíron pedig aláírásokat kezdtek el gyűjteni a megmentéséért.

Miskolc - Fába akadt egy teherautó emelőkarja Miskolcon, ami után narancssárga iksszel jelölték meg a balesetben megsérült fát a Soltész Nagy Kálmán utcán. Szakemberek vizsgáljak meg, hogy nem vált-e balesetveszélyessé az ütközés miatt a fa, ha meglazultak a gyökerei vagy az ágak sérültek úgy, hogy leszakadhatnak, akkor a fát kivágják.

Miskolc - Egy konténert szállító teherautó akadt fenn az út fölé kilógó fában a Vízügyi Igazgatóságnál Miskolcon, majd egy látványos ugratást követően a járdán kötött ki jármű. A videót a szerda reggeli csúcsban, egy szemből várakozó autós rögzítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában