Helyi közélet

2016.10.27. 20:38

Interjú: Náksi Attila

Miskolc - Az idei nyár a Soho Party slágerétől volt hangos, hiszen a csapból is “Az éjjel soha nem érhet véget” c. (Hivatalos magyar Eb-himnusz) szerzemény folyt. Béres Szabi beszélgető partnere Náksi Attila, a Soho Party egykori és a Stereo Palma jelenlegi frontembere volt.

Miskolc - Az idei nyár a Soho Party slágerétől volt hangos, hiszen a csapból is “Az éjjel soha nem érhet véget”

c. (Hivatalos magyar Eb-himnusz) szerzemény folyt. Béres Szabi beszélgető partnere Náksi Attila, a Soho Party egykori és a Stereo Palma jelenlegi frontembere volt.

Béres Szabi: A Soho Party utolsó "best of" albumán 18 évvel ezelőtt, az egyetlen új nóta volt, az "Éjjel soha nem érhet véget" c. szerzemény. Hogyan lett ebből aztán Eb-himnusz?

Náksi Attila: A dalt legelőször a "Carpathian Brigade" nevű szurkolói csoport kezdte el énekelni úthon Athén felé a görögök elleni eb-selejtezőre menet, ők vitték be a stadionba, később pedig a selejtezők alatt egyre erősödött, egyre többen énekelték, az igazi áttörést pedig a norvégok elleni itthoni meccs jelentette, amikor biztossá vált, hogy kijutottunk az Európa-bajnokságra. Ekkor felkerült a Nemzeti Sport online felületére egy videó, ezután pedig az MLSZ tizenegy dalból álló CD-jéről választhatták ki a szurkolók, hogy melyik legyen a magyar csapat Európa-bajnoki himnusza. A story pedig már nem titok, hivatalos dalnak választották, és elkezdődött az utazás amelyre 44 éve vártunk.

Béres Szabi: Nyáron a bordeaux-i meccset és egy bulit is lekéstél, mit éreztél akkor?

Náksi Attila: Igen, sajnos a bordeaux-i bulira és a meccsre nem értünk ki, mert Londonban ragadtunk a francia légi irányítók sztrájkja miatt. Hatalmas csalódás volt, nehezen tudom feldolgozni ezt azóta is. Óriási hiányérzetem volt, hogy nem láthattam a csapatot élőben, viszont eközben a londoni reptéren nagyszerű örök barátságok születtek a szintén leragadt magyar szurkolókkal, akikkel aztán közösen egy repülőtéri pubnak a tévéje előtt üvöltözve izgultuk végig a magyar-osztrák mérkőzést.

Béres Szabi: Legutóbbi hazai Eb-selejtezőn már mint "vezérszurkoló" is bemutatkoztál? Milyen érzés volt több ezer embert vezényelni?

Náksi Attila: Hatalmas megtiszteltetés volt ott lenni. Van a válogatottnak egy vezérszurkolója, aki irányítja azt a több ezer embert, akik az ultraszektorban helyezkednek el, vagyis ő adja az első hangokat, az első tapsot, mondatokat, amire rámennek aztán szurkolói ritmusok. Felhívott maga mellé, és megkért, hogy egy megafonba kezdjem el énekelni az "Éjjel soha nem érhet véget"... Álltam már 20 ezer ember előtt nagyszínpadon különböző zenei fesztiválokon, viszont ettől nagyobb elismerést és megtiszteltetést még nem éreztem. mint ott akkor.

Béres Szabi: Stereo Palma?

Náski Attila: A Stereo Palma abszolút a mai dolgok és a mai elektronikus zenék, leginkább a fiatalabb közönségnek szóló dolgok. A nyár is fantasztikusan telt,hiszen az összes nagy fesztiválon ott lehettem, többek között a Balaton Soundon, ahol úgy mint tavaly, a nagyszínpadon is pörgethettem a lemezeket, ezen kívül pedig több külföldi fellépésem is volt a nyár folyamán. Nemsokára érkezik egy új Stereo Palma dal, ami január, február környékén lát majd napvilágot, jövő nyár elejére pedig egy "fesztiválosabb" zene is elkészül, úgyhogy a Stereo Palma dolgai is haladnak a maguk útján.

Béres Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában