Helyi közélet

2016.10.06. 13:00

Elhagyta szégyenében terhes barátnőjét a borsodi férfi, aki helikoptert rendelt a lánynak

Domaháza - Emlékeznek arra a domaházi fiatalemberre, aki néhány hónapja mentőhelikoptert kért a barátnőjének, mert a lány azelőtt még sose látott ilyet? Rolandot 800 ezer forintra büntette meg a bíróság a valótlan bejelentés miatt. Szégyenében a fiú az eset után rögtön elhagyta barátnőjét, aki egyébként hat hónapos terhes.

Domaháza - Emlékeznek arra a domaházi fiatalemberre, aki néhány hónapja mentőhelikoptert kért a barátnőjének, mert a lány azelőtt még sose látott ilyet? Rolandot 800 ezer forintra büntette meg a bíróság a valótlan bejelentés miatt. Szégyenében a fiú az eset után rögtön elhagyta barátnőjét, aki egyébként hat hónapos terhes.

Rendőrök, mentőhelikopter, szlovák rendőrök, polgárőrök kerestek egy gombászni indult, majd rosszul lett férfit a domaházai erdőségben. Mindhiába, a bejelentés valótlan volt. Mint kiderült, a bejelentő barátnője még nem látott helikoptert - számoltunk be az esetről 2016 júniusában. A 24 éves Roland arról tett bejelentést a rendőrségen, hogy társával gombászni indultak Szlovákia felé, de útközben, az erdőben társa rosszul lett, aki vélhetően epilepsziás.

A bejelentést követően a kutatásban nagy erőket mozgósított a hatóság, amiben a rendőrök mellett polgárőrök, mentőhelikopter és szlovák egyenruhások is részt vettek. A nap folyamán azonban bebizonyosodott, hogy a bejelentés valótlan volt. Roland ugyanis jelentkezett a rendőrségen, majd elmondta, hogy a vele lévő lány még nem látott helikopter, ezért „rendelt egyet”. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, és valótlan bejelentés szabálysértésének elkövetése miatt állították bíróság elé.

A Lokálnak a lány testvére nyilatkozott:

- Hajnal volt, amikor a húgommal, Rózával és a szerelmével, Rolanddal gombászni mentünk az erdőbe. A fák között a húgom azt mondta Rolinak, hogy még sohasem látott igazi helikoptert. Erre Roli a húgom telefonjáról felhívta a 112-t, mondván: a társa epilepsziás rohamot kapott az erdőben.

A mentők rohamkocsit akartak a helyszínre küldeni, de srác alkudozni kezdett velük: inkább küldjenek helikoptert, mert olyan helyen vannak, ami autóval nem megközelíthető. Aztán amikor meghallották a fölöttük köröző helikopter hangját, gyorsan elbújtak a bokrok között, hogy ne vegyék őket észre, majd hazasiettek. A rendőrök persze a nyomukra bukkantak, így a fiatalok feladták magukat. A miskolci járásbíróság 70 ezer forintra büntette a fiút, viszont a mentőknek és a rendőrségnek okozott kárt is meg kellett téríteni, ezzel együtt már 800 ezer forintra rúgott a büntetése.

Hülye voltam, sokba került nekem ez a telefonálás. Most részletekben fizetem a büntetést. Annyira szégyelltem magam, hogy az eset után rögtön elhagytam a barátnőmet, Rózát, mert amikor találkoztam vele, mindig ez jutott eszembe"

– mondta Roland a Lokálnak.

A srácot az sem zavarta, hogy a barátnője babát vár, tőle. A lány a lapnak azt mondta, hogy ő még nincs 18 éves, 6 hónapos terhes, egyedül fogja felnevelni a közös babát.

(via: Factor, forrás: Lokál)


Elképesztő: mentőhelikoptert "rendelt" a borsodi férfi a barátnője kedvéért

Domaháza, Ózd - Rendőrök, mentőhelikopter, szlovák rendőrök, polgárőrök kerestek egy gombászni indult, majd rosszul lett férfit a domaházai erdőségben. Mindhiába, a bejelentés valótlan volt. Mint kiderült a bejelentő barátnője még nem látott helikoptert.

 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában