Helyi közélet

2016.10.23. 18:29

Az Év autója - Élmény a mindennapokra: ez (is) a Škoda Octavia

Miskolc - Élmény – mindennap. Ez a két szó hűen tükrözi, hogy miért is nyerhette az Octavia a közép kategóriát.

Miskolc - Élmény – mindennap. Ez a két szó hűen tükrözi, hogy miért is nyerhette az Octavia a közép kategóriát.

A Škoda Octavia vadonatúj dizájnnal, rendkívüli térkínálattal, új technológiai megoldásokkal és kedvező ár-érték aránnyal érkezett Magyarországra.

Az új Octavia tiszta vonalakkal, markáns élekkel és határozott felületekkel vonja magára a figyelmet. Az új Škoda formanyelvét az egyszerűség, pontosság és kifinomultság jellemzi, amely harmonikus arányokat, kiemelkedő funkcionalitást és időtlen szépséget kölcsönöz az autónak. Mindehhez a hosszúsága és a szélessége is jelentősen megnőtt elődjéhez képest, 90 milliméterrel hosszabb, illetve 45 milliméterrel szélesebb, tengelytávja pedig 108 milliméterrel növekedett, ami elsősorban az utastérben, főként a hátsó térkínálatban jelenik meg.

Mindehhez az Octavia a biztonság legmagasabb szintjét nyújtja. A biztonsági berendezések széles köre – köztük a kilenc légzsák – biztosítja, hogy az utasok extrém helyzetekben is számíthassanak az autó nyújtotta védelemre. A Lane Assist sávtartó rendszer figyelmezteti a vezetőt, mielőtt figyelmetlenség miatt elhagyná a forgalmi sávot, s a nem szándékos sávváltás ellen aktív kormányzási beavatkozással lép fel. Pihenésre figyelmezteti a fáradt sofőrt, aki a választható vezetői profilokkal (Eco, Comfort, Normal és Sport) megváltoztathatja az autó viselkedését.

És még egy erőssége a Škoda kedvelt modelljének az 590 literes csomagtér, ami a hátsó háttámlák lehajtása után 1580 literre bővül.

– Ha az Octaviára gondolunk, talán mindenkinek egy olyan autó ugrik be, ami a sportos elegancia mellett rendkívül megbízható. Azt gondolom, ez lehet a sikerének a titka – összegezte Sándor Attila, a Miskolc Autó márkakereskedés vezetője a modell győzelmét a közép kategóriában.

ÉM-UM


Miskolc - Öt héten át kerestük nyolc kategóriában a kedvenc modelleket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában