Helyi közélet

2016.10.05. 18:02

A munkaerőpiac védelmét akarják

Miskolc - Öt év alatt 2,3 milliárd forintot használhatnak fel az Európai Szociális Alapból.

Miskolc - Öt év alatt 2,3 milliárd forintot használhatnak fel az Európai Szociális Alapból.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal együttműködése révén megyei foglalkoztatási és gazdaságfejlesztési paktum köttetett egy hónappal ezelőtt.

A lényeg, hogy az elkövetkező fél évtizedben képzési és foglalkoztatási programok megvalósítására valamivel több mint 2,3 milliárdot fordíthatnak a megyében – uniós támogatás által – az Európai Szociális Alapból.

Anomáliák

A tegnap a miskolci megyeházán megtartott projektismertetőn Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a statisztikai adatok szerint egy év alatt 2,8 százalékkal nőtt a foglalkoztatás a megyében, ugyanakkor még mindig itt a legnagyobb az állásnélküliek aránya az országban. „És ehhez hozzájárul még az a jelenség is – tette hozzá –, hogy bizonyos szakképzettséget igénylő munkakörökben pedig folyamatos a munkaerőhiány.”

Demeter Ervin, Borsod-Abaúj-Zemplén megye kormánymegbízottja hozzátette, pontosan ennek az anomáliának a feloldására jött létre a paktum. Mint elmondta, fontosnak tartja, hogy a közmunkában foglalkoztatottak közül minél nagyobb arányban találjanak utat az elsődleges munkaerőpiacra, hogy ezen keresztül minél többen biztosíthassák a stabil megélhetést maguk és családjuk számára a megyében.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában