Helyi közélet

2016.09.04. 17:28

Újra színre léptek a bűdi boszorkányok

Hernádbűd - Harmadik alkalommal rendezték meg a Hernádbűdi Boszorkánynapokat szombat délután és este.

Hernádbűd - Harmadik alkalommal rendezték meg a Hernádbűdi Boszorkánynapokat szombat délután és este.

A „Lépj tovább Abaújban!” Alapítvány szervezésében boszorkánykodtak újra az érdeklődők Hernádbűdön. Mint Szlobodnik László, kuratóriumi elnöktől megtudtuk, közszájon gyakran forog a bűdi boszorkányok kifejezés és nem csak megyénkben. Kevesen tudják azonban, hogy Hernádbűdről van szó. A legenda szerint a helyi boszorkányok nem, hogy kárt okoztak volna a településen, de egyenesen őrizték az itt élők álmát.

Ezekhez a legendákhoz igyekszik az alapítvány hagyományokat teremteni, ezért rendezték meg már harmadszor a boszorkánynapot. Persze gondoltak a kikapcsolódásra és a családokra is, így a programban szerepelt origami és rajz, illetve ügyességi verseny a gyerekeknek, a hölgyek krumpli hámozásban, míg az urak kötélhúzásban vetélkedhettek, de volt olimpiai totó és asztalitenisz is, estefelé pedig karaoke party, egyéni fellépők és zenés bulizás zárta a napot.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában