Helyi közélet

2016.09.10. 18:59

Szórakoztatás, közös élmények LED-falon Miskolcon

Miskolc - Gondolt már arra, mihez kezdene egy hatalmas felülettel, ha vetíthetne rá? Interjú: Sashalmi Józseffel, a Belvárosi Liget Egyesület elnökével.

Miskolc - Gondolt már arra, mihez kezdene egy hatalmas felülettel, ha vetíthetne rá? Interjú: Sashalmi Józseffel, a Belvárosi Liget Egyesület elnökével.

Érdekes kezdeményezésről kaptunk hírt. Miskolcon a Belvárosi Ligetben tavasz óta látható térségünk legnagyobb, 6 négyzetméteres, igen jó minőségű vendéglátóhelyi LED-fala, a Borsodi Sörteraszon. Most ennek az „óriás TV-nek” az ingyenes használatát hirdették meg. A Belvárosi Liget Egyesület elnökét, Sashalmi Józsefet kérdeztük.

Miként képzelik ezt?

Sashalmi József: A nagy LED-fal eredetileg a labdarúgó-Eb és az olimpia közvetítését szolgálta, és természetesen a jelentős sportközvetítések továbbra is előnyt élveznek. Azonban közben azt tapasztaltuk, hogy a kivetítő a sörterasz egyéb programjainak is különleges hátteréül szolgált. Esténként a zenetévék műsorait nézhették rajta a vendégek, de például az Alliance Francais Miskolc is itt tartotta a Francia Nemzeti Ünnepi megemlékezését, amelynek keretén belül egy nagyjátékfilmet is levetítettek nappali fény mellett. Sőt, a jövő héten esténként a Jameson CineFest egyik külső helyszíneként, retrospektív vetítéseket is tartunk majd, korábbi fesztiválos anyagokból.

Mi a céljuk a mostani felhívással?

Sashalmi József: Az látszik, hogy ez a LED-fal nagyon sok mindenre alkalmas. Nem is nagyon szeretnénk behatárolni a jelentkezéseket. Szeretnénk lehetőséget biztosítani profi és amatőr résztvevőknek egyaránt arra, hogy bemutatkozhassanak, bemutathassák saját maguk által készített vagy összeállított képi és hanganyagukat, ha kell, hozzátéve a saját kommentálási, tolmácsolási hátterüket. Mi ingyen biztosítjuk a helyszínt, a technikát és azt, hogy a programok híre eljusson a nagyközönséghez.

Milyen programokra gondolnak?

Sashalmi József: Olyan szórakoztató összeállításokra, amelyek megfelelő kép- és hanganyag mellett lehetőséget adnak az összeállítóknak bemutatkozni narrátorként, vagy akár diszkósként szerepelni. Most volt például Freddie Mercury születésének 70. évfordulója. Szívesen fogadnánk egy műsoros összeállítást a zenész munkáiból. Délutánonként szívesen látnánk a régi diaporáma jellegű diavetítéseket már modernebb formában, vagy videóösszeállításokat utazóktól, természetkedvelő fotósoktól. De biztos vagyok benne, hogy képművészek munkáira is lenne érdeklődés. Szeretnénk, ha az „óriás TV” képét színvonalas műsorokkal tölthetnénk meg, a vendégeink megelégedésére.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában