Helyi közélet

2016.09.20. 16:04

Rámosolygott a szerencse a miskolci bölcsődékre

Miskolc - Szép új öltözőszekrények készültek az adományból.

Miskolc - Szép új öltözőszekrények készültek az adományból.

Bár a szerencsejáték csak tizennyolc éven felüliek számára engedélyezett, a miskolci bölcsisekre és iskolásokra is rámosolygott a szerencse. Három miskolci intézmény is részesült ugyanis a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. összesen egymillió forintos adományából.

Lokálpatriótaként örülök, hogy Miskolcon támogathattunk. dr. Zsiga Marcell

Rendszeres támogatás

A céghez minden évben érkeznek megkeresések, pályázatok, hiszen rendszeresen adományoznak, így támogatva a szerencsejátékból befolyt összegből az intézményeket vagy civil szervezeteket.

A Napsugár Bölcsődébe hétfőn ellátogatott dr. Zsiga Marcell, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, hogy személyesen is megnézhesse, hogyan sikerült támogatni az apróságok mindennapjait.

A kicsikkel ugyan nem sikerült találkozni, hiszen ebéd utáni alvásukat töltötték éppen, de több szülő is jelen volt a látogatáson. Ez pedig nem véletlen, ugyanis a szülőkkel való jó kapcsolat fontos az intézmény számára, hangsúlyozta Parti-Józsa Tiborné vezető, hiszen a Szerencsejáték adománya mellett tőlük is rengeteg segítséget kapnak. Persze a „szerencsés” támogatásnak is jó helye volt, hiszen mindkét csoportszobai szárnynál kicserélték az öltözőszekrényeket. Az új, színes bútoroknak pedig hatalmas a sikere a gyerekek közt, szívesebben öltöznek, mióta ebben tarthatják a ruháikat.

Ráfért a csere

Az új szekrényekre pedig szükség is volt, hiszen – mint elhangzott – az 1964-es átadásnál beépített bútorokat tudták végre lecserélni.

– Lokálpatriótaként nagy öröm számomra, hogy miskolci intézményeket tudtunk idén támogatni, az oktatási, nevelési intézmények egyébként is fontosak a cég számára az egész országban – mondta dr. Zsiga Marcell.

Hárman Miskolcról

Idén három miskolci intézmény részesülhetett a kft. adományából: az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kétszáz, míg a Mesemalom Bölcsőde és a Napsugár Bölcsőde egyenként négyszáz-négyszáz ezer forintnak örülhetett.

A látogatás során Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény vezetője arról is beszélt, hogy a nagyobb gyerekvállalási kedvnek köszönhetően ismét nőtt a bölcsis gyerekek száma, így szükséges lehet a férőhely bővítése a következő években.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában