Helyi közélet

2016.09.05. 10:29

Miskolci Sörfesztivál - Decibelre mérték a zajt, költözik a Frizbi

Miskolc - Látogatottsági rekordot döntött az idei Miskolci Sörfesztivál. Interjú Hajdú Péterrel.

Miskolc - Látogatottsági rekordot döntött az idei Miskolci Sörfesztivál. Interjú Hajdú Péterrel.

Beérett Hajdú Péter és Barabás Zsolt ötletének a gyümölcse. Az immár ötödik rendezvényen túl, Miskolc felkerült a fesztiválvárosok ranglistájára. S már régen nem kérdés, hogy a helyszín ismét a Népkert.

Hajdú Péter jó gazda módjára naponta többször bejárta a standokat, forgatókönyv szerint ellenőrizte a szórakoztató centrumot. Majd mielőtt leültünk volna beszélni, kérte, családi ügyeibe ne vájkáljak.

- Igaz, hogy ez meg se fordult a fejemben, azt viszont megkérdezem: a Frizbiben gyakran láttunk néhány celebekkel kapcsolatos családi drámát. Tettlegességig fajuló vitákkal tarkított naturális jeleneteken csámcsoghattunk.

Hajdú Péter: Értem az összefüggést. Ám akik ezt tették, vállalták, azok mind önként jöttek a stúdióba. Senkinek a fejéhez nem szegeztem pisztoly, hogy a kamerák össztűzében teregesse ki a családi szennyest. Ez része a shownak.

- Pozícióváltás történt a szakmai karrieredben. A TV2 műsorából kikerült a Frizbi. Hogyan tovább?

Hajdú Péter: A változás korántsem tragikus. Igaz, hogy nem szerepelek majd a képernyőn, de több más produkciót továbbra is szállítunk a TV2–nek. S már az se titok, hogy az ATV vezetője rekordösszegű gázsit ajánlott, amire nem lehetett nemet mondani. Jó volt, hogy a Névshowr című sorozatom ismétléseit nagy nézettséggel mindvégig sugározták. A korábbi képernyős szerződésem ezt lehetővé tette. Tehát a Frizbi csak költözik, folytatódik vasárnap esténként az ATV csatornáján. Itt jegyzem meg, hogy amikor a Gyurcsány-kormány idejében mennem kellett a királyi televíziótól, ugyanitt találtam meg a helyem. Mivel mindvégig távol tartottam magam a nagy politikától, konszolidáltabb, kiegyensúlyozottabb csatornát nem ismerek.

- Nem lesz könnyű itt fő műsor­időben komoly nézettséget produkálni.

Hajdú Péter: Ettől nem tartok. Immár csaknem 110 magyar nyelvű sávon szörfözhetünk, és a Frizbi csaknem egybeesik majd a nagyok vetélkedő, s tehetségkutató programjaival, de a műsorom egy jól bevezetett márka.

- Hárman vagytok az úgynevezett személyes szórakoztató showpiacon. Egyszer lent, egyszer fent, Friderikusszal, s Fábryval jól követitek a nyugati trendet.

Hajdú Péter: Mielőtt bárki is újabb nevekkel hozakodna elő, hangsúlyozom, mi ténylegesen ebben a műfajban utazunk. Bár engem is többször kértek fel műsor vagy vetélkedő vezetésre, sose vállaltam. A jövőben se teszem.

- Míg a miskolci fesztivál tartott, a pályán kívül rekedtek ismét a féltették a Népkert ökológiai állapotát és sokallták a fellépők hangerejét.

Hajdú Péter: Ez szokásos és visszatérő téma. Mi egyetlen fát, bokrot se vágtunk ki és mára a Népkert rendezettebb, tisztább, mint az elmúlt hét közepén. A zajszintmérés folyamatos volt, egy fél decibellel se hágtuk át a megengedett értéket.

- Jövőre ugyanitt.


Miskolc - Ismét benépesült a népkerti táncparkett: a már-már kihagyhatatlan nyárbúcsúztató Sörfesztiválon nem volt hiány hatalmas bulikban, négy napig dübörögtek a pazar koncertek Miskolc belvárosában. Videós összeállításunkban felelevenítjük a fesztivál legemlékezetesebb pillanatait.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában