Helyi közélet

2016.09.19. 15:27

Minden emberben ott van Buddha

Sátoraljaújhely - Laár András buddhista pap volt a sátoraljaújhelyi Ezotéria Klub vendége.

Sátoraljaújhely - Laár András buddhista pap volt a sátoraljaújhelyi Ezotéria Klub vendége.

Laár Andrásról a fiatalabb generációnak a L’art pour L’art társulat alapító tagja jut eszébe, a kicsit idősebbeknek a KFT zenekar frontembere ugrik be. Azt viszont kevesen tudják, hogy Laár András három évtizede buddhista pap. A sátoraljaújhelyi Ezotéria Klubban is ebben a minőségében tartott előadást.

Legyen jó mindenkinek!

– Amikor kerestem a vallásom, akkor nem tudtam azonosulni azzal a felfogással, hogy bűnben fogantam volna – mondta lapunknak Laár András. – Annak idején, amikor hatévesen fociztam Petikével, rúgtam két gólt, majd Petike hazament, egyáltalán nem éreztem úgy, hogy el lennék kárhozva, hanem csak annyit, fociztunk egy jót.

A megtaláláshoz elég volt egy rövid üzenet.

– Amikor először találkoztam a buddhizmussal, lenyűgözött a vallás egyszerű üzenete: „Legyen jó mindenkinek!”. Akkor már tudtam, nem kell tovább keresnem, megérkeztem. Ennek a szellemében élek immár több mint harminc éve. Nincs szükségem bonyolult magyarázatokra, a végletekig leegyszerűsítve élem az életemet, és vallom, minden emberben ott van egy-egy Buddha. Az már csak rajtunk múlik, meg akarjuk-e találni, fel akarjuk-e fedezni és ezen felismerés mentén kívánunk-e tovább élni. Meggyőzni senkit sem akarok, csak felmutatok egy lehetőséget.

ÉM-BG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában