Helyi közélet

2016.09.22. 12:44

Meg kell állítani a Földet, mert ebbe mindenkinek bele kell szállni

Miskolc - A következő évadban is támogatja a Vodafone a Miskolci Nemzeti Színházat.

Miskolc - A következő évadban is támogatja a Vodafone a Miskolci Nemzeti Színházat.

Az idei már a harmadik évad, amelyben támogatói szerződést kötött a Vodafone Magyarország és a Miskolci Nemzeti Színház. A megállapodás értelmében a vállalat a 2016–2017-es színházi évadban újabb ötmillió forinttal támogatja a pályakezdő tehetségek és a színház munkáját. Így az ünnepélyes aláírást követően második alkalommal adták át a színház négy fiatal színészének és két táncművészének a Vodafone művészeti ösztöndíjat.

Azt szeretnénk, hogy Miskolc váljon kulturális világmárkává." dr. Kiss János

Társadalmi szerepvállalás

Az ünnepélyes aktuson Simon Zoltán színművész köszöntötte a megjelenteket, aki tavaly maga is az ösztöndíjasok között volt. Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója pedig azzal kezdte mondandóját, hogy nehéz újat mondani, hiszen harmadszor támogatják a színházat és másodszor osztanak ösztöndíjat.

– Hét éve már, hogy a vállalatunk második otthona lett Miskolc, és ma elmondhatjuk, hogy ez egy jó döntés volt. Innen működik az ügyfélszolgálat nagy része és a RED-es ügyfeleket az egész országban Miskolcról szolgáljuk ki – mondta az igazgató.

Beszélt arról is, amellett, hogy munkáltatók a városban, a társadalmi szerepvállalás is fontos számukra, így önkéntes munkával támogatják az Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményt, illetve a Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont. De a hátrányos helyzetű gyerekeket élményekkel, illetve egy digitálisiskola-programmal is támogatják, amelynek keretében Hejőkeresztúr és Bükkaranyos iskolásai kaphattak táblagépeket a tanuláshoz.

Helyben tart

Hét éve már, hogy a vállalatunk második otthona lett Miskolc." Major Péter

– Van a Vodafone-nak egy reklámja, amelyben az a szöveg: állítsátok meg a Földet, be akarok szállni! A klasszikus Csákányi-dal szövegének kiigazítása itt nálunk is nagyon aktuális és igaz. Mert, ha ilyen partnerei vannak az embernek, ilyen komoly, előremutató kapcsolatokat lehet kiépíteni, akkor ebbe tényleg mindenkinek bele kell szállni – kezdte ünnepi beszédét Béres Attila, a színház igazgatója.

Hangsúlyozta: folytonosság van az együttműködésben, ami biztonságot jelent, a biztonság pedig azt, hogy előre meg tudják szervezni az életüket, dolgaikat, ami nagyon nagy dolog.

– Az ösztöndíj abban segít, hogy Miskolcon maradjanak ezek a fiatal tehetségek, így ők is előremozdítsák azt a kultúrát, ami ebben a városban létezik és jelen van – tette hozzá a direktor.

Kulturális világmárka

Gratulált a cégnek és a színháznak ahhoz, hogy harmadszor is tető alá tudták hozni a megállapodást dr. Kiss János, Miskolc város alpolgármestere.

– A társadalmi szerepvállalás jó mindkét félnek, aki pedig a kultúra támogatását vállalja, az egy sikersztoriba száll be ezzel. Miskolc ugyanis szeretne világszínvonalat elérni, ezt pedig a legkönnyebben a kultúrán keresztül lehet megoldani. Azt szeretnénk, hogy Miskolc váljon kulturális világmárkává – jelentette ki az alpolgármester.

Szólt arról is, hogy a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál már elérte azt a világszínvonalat, amelyet megcélzott a város, de tele vannak további kulturális lehetőségekkel, csak meg kell ragadni őket. Következő lépésként a kulturális beruházásokat nevezte meg, amelyre biztat minden céget és vállalkozást. Így Major Péter figyelmét is felhívta arra, hogy jelenjen meg a Vodafone kulturális beruházóként a városban és akkor ismét tud majd újdonságokról beszélni a következő évi támogatói szerződés aláírásakor.

Az ünnepi beszédeket követően Major Péter és Béres Attila aláírta jelképesen egy plakáton az együttműködési megállapodást, majd átadták az ösztöndíjakat a fiatal művészeknek, akik produkcióval is készültek. Farkas Sándor a súgó dalát énekelte el, míg a táncosok az erre az alkalomra készült koreográfiájukat mutatták be nagy sikerrel.

- ÉM-HI -


Ösztöndíjas művészek

A Vodafone és a színház által létrehozott művészetiösztöndíj-program célja, hogy hozzájáruljon a fiatal művészek pályán tartásához. A támogatásban évente négy fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és két táncművész részesülhet tíz hónapon át. Az ösztöndíjak odaítélésében a színház művészeti tanácsa, a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter mellett Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

Az idei díjazottak: Somhegyi György, Feczesin Kristóf és Farkas Sándor frissen, illetve Rózsa Krisztián 2014-ben végzett színész. Illetve Kovalszki Boglárka idén és Szűcs Boglárka két éve Miskolcra szerződött táncművész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában