Helyi közélet

2016.09.13. 17:23

Legendás operatőr, kaszkadőr és Hollywood

Miskolc - Egymásnak adják a kilincset az alkotók a CineFest nemzetközi filmfesztiválon.

Miskolc - Egymásnak adják a kilincset az alkotók a CineFest nemzetközi filmfesztiválon.

Hétfőn érkezett és csütörtökig marad a miskolci Jameson CineFest filmfesztivál vendége az amerikai független filmes rendező-producer Roger Deutsc­­h, a zeneszerző-társproducer Holtai Gábor és a vágó Kovács Éva Vica. A rendező Fiú a vonaton című filmjének bemutatója tegnap volt, és ma este 11-től ismétlik meg a Béke teremben. Az alkotást versenyen kívül a Kitekintő szekcióban mutatja be a fesztivál. Az amerikai-magyar koprodukcióban készült mű Magyarországon játszódik, James Eckhouse mellett a főszerepet Tóth Barnabás alakítja. A CineFest Kitekintő szekciójában lesz a hazai premierje Pierre Filmon Zsigmond Vilmosról készült dokumentumfilmjének is.

A Közeli találkozások Zsigmond Vilmossal címet viselő portréfilm nemzetközi bemutatója az idei cannes-i filmfesztiválon volt, a rendező-forgatókönyvíró Miskolcra is elkíséri az alkotást, a vetítés után pódiumbeszélgetést tartanak.

„Véletlen” inspiráció

Pierre Filmon első nagyjátékfilmjére készülve találkozott Zsigmond Vilmossal, az elkészült dokumentum-portréfilm „véletlen” inspiráció műve, a legendás operatőr több földrészen átívelő pályájával ismertet meg.

Zsigmond Vilmos egyébként 2014-ben volt a vendége a fesztiválnak, személyesen vette át életműdíját, lapunknak akkor interjút is adott.

Az Oscar-díjas, világhírű operatőr életének 86. évében idén januárban hunyt el.

Az én Hollywoodom

Ma este izgalmas filmes program helyszíne lesz a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár: itt mutatják be Bokor Balázs nagykövet, volt Los Angeles-i főkonzul Az én Hollywoodom című könyvét egyéb hollywoodi érdekességek kíséretében.

Meghívott vendégek Rófusz Ferenc Oscar-díjas filmrendező, Piroch Gábor holly­woodi vezető kaszkadőr, Krajcsik Zsolt hollywoodi különleges effektusokkal foglalkozó trükkmester és Varga Gábor, a budapesti Raleigh Stúdió volt vezetője lesznek.

- ÉM-HM -


Miskolc - Dokumentumfilmeket készítettek a Miskolci Egyetem hallgatói a CineFestre.

Miskolc - Nemcsak a felnőttek számára kínál izgalmas filmeket a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, hanem a gyerekeknek is.

Miskolc - Az Oscar-díjas francia színésznő szerint az élet maga a fejlődés. Szereti, ha a szerep is ilyen.

Miskolc - Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét pénteken a 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, amelyen 18 játékfilm versenyez. A fesztivál díszvendége, Juliette Binoche francia színész átvette a filmmustra különdíját.

Miskolc - Tizennyolc versenyfilm száll ringbe a szeptember 9-én pénteken kezdődő miskolci filmfesztiválon. A 13. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál tíz napon át várja a mozirajongókat, akik – ez már megszokott – nemcsak megyénkből, hanem az ország-világ sok tájáról is érkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában