Helyi közélet

2016.09.01. 16:48

Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásár - Heves megyéből is érkeznek Miskolcra kiállítók

Miskolc - Összesen 95 település mutatkozik be a miskolci belvárosban.

Miskolc - Összesen 95 település mutatkozik be a miskolci belvárosban.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal, Miskolc várossal közösen, immáron harmadik alkalommal rendezi meg a Közfoglalkoztatási Kiállítás és Vásárt Miskolcon pénteken és szombaton. Erről tartott szerdán sajtótájékoztatót Demeter Ervin kormánymegbízott (Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal) és Lórántné Orosz Edit főosztályvezető (Megyei Kormányhivatal, Foglalkoztatási Főosztály).

– Ötesztendős tapasztalatokkal rendelkezünk a közfoglalkoztatás területén, hiszen 2011-ben indult az első mintaprogram – mondta Demeter Ervin. – A közfoglalkoztatás speciális foglalkoztatási viszony, szándékaink szerint tranzitfoglalkoztatás.

Kiderült: évente 200 ezer ember kerül a közfoglalkoztatásba és sok helyen ez az egyetlen foglalkoztatási esély. Jelenleg országosan 245328 fő közfoglalkoztatott van, megyénkben 39598 fő (júliusi adatok). Demeter Ervin szerint jelentősen csökkent a munkanélküliségi ráta B.-A.-Z. megyében is.

95 település, 108 pavilon

– Idén Heves megyéből is érkeznek kiállítók – tudtuk meg a Kormánymegbízottól. – Összesen 95 település, 108 pavilonban mutatkozik be.

Lórántné Orosz Edit főosztályvezető arról beszélt, hogy megyénkben az álláskeresők száma 37 ezer fő volt. Az országban és a megyében bővül a foglalkoztatottság és csökken a munkanélküliség – állította.

– Jelenleg a KSH adati szerint 268 ezer ember dolgozik a megyében és hogy ilyen mutatókat tudunk produkálni, abban a közfoglalkoztatásnak jelentős szerepe van – fogalmazott. – Meg kell mutatni, hogy a közfoglalkoztatás mit tud. Kedvezően alakultak a bejelentett állások a megyében, hiszen 10 százalékos volt a növekedés. Miskolc járás – amely az ország legnagyobb járása – egyébként az élen jár, ugyanis minden negyedik munkahely ebből a járásból származik.

A kiállításon egyébként a mezőgazdasági áruféleségek mellett az érdeklődők találkozhatnak matyó népművészeti termékekkel, tésztakészítőkkel, szőttes és fonott árukkal, seprűkötőkkel, saját gyártású betonelemekkel, varrodai termékekkel, faipari kész elemek gyártóival. Ugyanakkor amatőr művészeti csoportok is bemutatkoznak majd.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában