Helyi közélet

2016.09.20. 14:22

Csak egy olcsó szoba vagy lakrész kellene a borsodi asszonynak

Sáta - Marika elvesztette a férjét, és most az albérletéből is költöznie kell. Olvasóink segítségét kéri.

Sáta - Marika elvesztette a férjét, és most az albérletéből is költöznie kell. Olvasóink segítségét kéri.

Kövecses Ferencné Marika meglehetősen nagy bajba került. Telefonon kereste fel szerkesztőségünket, és kérte, segítsünk neki azzal, hogy megírjuk problémáját, hátha tud valaki segíteni. Olvasónknak januárban meghalt a férje, ami már önmagában is megviselte, de most úgy néz ki, hogy albérletét is elveszíti. Két éve költöztek férjével Sátára albérletbe, de nemrég kiderült, hogy onnan el kell költöznie, mert a házat, ahol még egy rövid ideig lakhat, felújítják. Marikának négy felnőtt gyermeke van, de egyikük sem él jó módban, és saját gyermekeiket nevelik, így lakhatással nem tudnak segíteni az idős asszonynak. Az egyik fia tudott volna szerezni egy hétvégi házat Kazincbarcika környékén, de az szinte az erdő közepén található, Marika pedig félne ott egyedül lakni.

Krízishelyzetben

Kért segítséget a sátai önkormányzattól is, de kiderült, az önkormányzat csak krízishelyzetben tud adni szükséglakást. Például ha valakinek leég a háza, vagy az árvíz tönkreteszi. Marikának csak egy olcsó szobára vagy lakrészre lenne szüksége. Lehetőleg Ózd vagy Kazincbarcika környéki faluban, mert mint mondja, falun szerényebbek az albérletárak. Szívesen segítene idős asszony gondozásában, házi munkában, a ház körüli teendőkben, ha szerény összeget kellene fizetnie az albérletért. A megfizethető díj nagyon fontos számára, hiszen csak januárig kapja az özvegyi nyugdíjat, utána a bevétele meglehetősen lecsökken. Saját jogon pedig csak áprilisban kap nyug­díjat.

Szívesen dolgozna

Magát úgy jellemzi, hogy kedves, alkalmazkodó, 61 éves, de fizikailag jól tartja magát, tehát az együttélés és a munka nem lenne probléma számára. Elmesélte azt is, férjével soha nem volt saját lakásuk, mindig albérletben laktak, mert annyi pénzük soha nem volt, hogy lakást vagy házat vegyenek.

– Életemben már annyit költözködtem, hogy azt el sem tudom mondani, de most, hogy egyedül maradtam, szinte kilátástalan a helyzetem – teszi hozzá elkeseredve.

Kérjük olvasónkat, aki tudna segíteni Marikának, hívja őt a következő telefon­számon: 06/70 564-20-97.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában