Helyi közélet

2016.08.23. 11:01

Sajátos formában éled újjá - Havasi Balázs Tokajban

Tokaj - Havasi Balázs sikerének kulcsa a valódi eredetiség.

Tokaj - Havasi Balázs sikerének kulcsa a valódi eredetiség.

A zeneszerző-zongoraművész HAVASI legújabb zenei innovációját mutatja be augusztus 27-én 20 órától a Tokaj Fesztiválkatlan színpadán, amely hét virtuóz vonós és egy zongora lehengerlő összjátékán alapszik.

Ezúttal a klasszikus kamarazene és vonószenekari hangzás egy sajátos, 21. századi formában éled újjá és kápráztatja el napjaink közönségét. Az egyszerre modern és klasszikus, tradicionális és innovatív HAVASI-tételek előadásában közreműködik a Dohnányi Vonósötös, Pejtsik Péter és Szirtes Edina „Mókus” szólisták, valamint az Airtist, a nemzetközi zenei fesztiválok méltán népszerű formációja is.

Saját zenei világ

Havasi Balázs sikerének kulcsa a valódi eredetiség. Megteremtette saját zenei világát, amely ötvözi a klasszikus zene örökségét a világzene sokszínűségével. Stadionokat képes megtölteni a zenéjével. Világszerte különlegességnek számít, hogy a saját szerzeményeit adja elő rendkívüli kifejezőerővel, ezáltal saját érzéseit, gondolatait fogalmazza meg a zene nyelvén.

Diplomát szerzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, évekig tanított a budapesti konzervatóriumban. Küldetése újra széles körben divatossá tenni a klasszikus hangszereket, és a világon mindenütt befogadható, érthető, élvezhető formában mutatni be a magyar kultúra örökségét. Művészete hidakat képez népek, korok, műfajok és művészeti ágak között.

„Innováció a klasszikus zenében” című TEDGlobal előadása nagy sikerrel bizonyította, hogy a klasszikus hangszereknek ma is helye van a mainstream zene világában.

Több mint 100 000

A HAVASI Symphonic az elmúlt években összesen 9 alkalommal töltötte meg a Budapest Sportarénát, több mint 100 000 néző volt kíváncsi a modern klasszikus zeneszerző koncertjeire. Ezzel a legnagyobb produkciókat rangsoroló BILLBOARD TOP 100-as listán a 2. helyre került, amely nemzetközi szenzáció a modern klasszikus műfajban.

A produkció tavaly hatalmas sikerrel debütált New Yorkban, a világhírű Carnegie Hall patinás nagytermében. A bemutatóra az összes jegy elővételben elkelt, a fogadtatás minden előzetes várakozást felülmúlt: a koncert végén a Stern Auditorium közönsége mintegy 15 percen keresztül állva tapsolt.

A HAVASI Symphonic 2016-ban Ausztriában is bemutatkozik. A bécsi koncert újabb mérföldkő, hiszen a Wiener Stadthalle a nemzetközi világsztárok egyik kiemelkedő európai turnéhelyszíne, ahol lehetőség lesz olyan nagyszabású produkciót színpadra állítani, amelyet eddig még csak Magyarországon, a Budapest Arénában láthatott és hallhatott a nagyközönség.

ÉM


Közreműködik

  • Dohnányi Vonósötös
  • Pejtsik Péter (cselló)
  • Szirtes Edina „Mókus” (hegedű, ének)
  • Airtist:

  • Szilágy Áron (doromb)
  • Dömötör Tamás (beatbox)
  • Markus Meurer (didgeridoo)

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában