Helyi közélet

2016.08.03. 09:50

Ilyen van? Emu sétálgatott a vasúti síneken Hejőkeresztúrnál

Mályi, Hejőkeresztúr - A Facebook segített, megtalálták a kalandvágyó madarat.

Mályi, Hejőkeresztúr - A Facebook segített, megtalálták a kalandvágyó madarat.

„Egy strucc sétálgat Hejőkeresztúr határában”, kapta a hívást hétfőn a mályi Madármentő Állomás. Lehoczky Krisztiántól, az állomás vezetőjétől tudjuk, hogy kimentek a helyszínre, de nem strucc sétálgatott a sínek mentén, hanem egy emu. Bár a madár szelídnek látszott, de befogni nem tudták, mert az emu erős állat, akkorát tud rúgni, hogy könnyen eltörhet az ember lába. Annyit tudtak tenni, hogy térképen megjelölték azt a helyet, ahol utoljára látták, és feltették a Facebookra. Hétfőn este jelentkezett is az emu gazdája, aki elmondta, hogy kint van a területen, hőkamerával keresi a madarat, de nem találja. Mivel beesteledett, kedden folytatták a keresést. Végül Hejőszalontán, a szomszéd faluban találták meg, ahol egy kertben tudták befogni, mesélte a történetet Lehoczky Krisztián. Hozzátette: egy ekkora madarat meglehetősen nehéz és körülményes befogni. A szokásos módja az, hogy zsákot húznak a fejére, mert ha nem lát, nyugodtan marad. Majd pórázt tesznek a nyakába, és akkor már el lehet vezetni a kívánt helyre.

Felhívtuk a madár gazdáját is, hogy az esetről még többet megtudjunk, de azt mondta, szerinte ebből nem kell hírt csinálni. Annyit elárult: az emu hazakerült és jól van.

ÉM-HE​

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában