Helyi közélet

2016.08.15. 16:14

Furmintból fröccs, lecsó mellé Tokajban

Tokaj - Az ételé és az italé volt a főszerep a Szerelmi Pincesoron.

Tokaj - Az ételé és az italé volt a főszerep a Szerelmi Pincesoron.

Augusztus második hétvégéjén, szombat este evőkkel, ivókkal népesült be Tokaj vitathatatlanul legszebb nevű területe, a Szerelmi Pincesor.

Kapva kaptak

Az egyre népszerűbbnek bizonyuló gasztroeste a nyár két legkedveltebb ehető és iható finomságáról, a lecsóról és a fröccsről szólt.

Mint megtudtuk, a Kulturális és Konferenciaközpont volt a kezdeményező és a Szerelmi Pincesor borászatai pedig kapva kaptak az alkalmon, hiszen ezúttal az is bizonyossá vált, hogy a tokaji bor nem „csupán” önmagában kitűnő ital, hanem kis- vagy nagyfröccsként, avagy hosszú lépésként és házmesterként is. Kinek-kinek ízlése szerint.

Így az igazi

Az egyik fröccsszakértő szerint pedig leginkább a furmint borból készült fröccs az igazi üdítő ital. Persze csak azok számára, akik azért bírják az alkoholt és nem szándékoznak a volán mögé ülni az ital elfogyasztása után.

A pincesoron kialakított főzőhelyeken aztán kitűnő nyáresti hangulatban rotyogott a bográcsban a klasszikus vagy különleges eljárással készült lecsó.

Kóstoló

Aki nem főzött, az 600 forintért kóstolójegyet vásárolhatott, amelynek fejében két jó adag kóstolót kaphatott abból a lecsóból, amely megtetszett neki.

Mellé persze járt az a bizonyos fröccs is. Jó tokaji borból.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában