2016.08.15. 16:14
Furmintból fröccs, lecsó mellé Tokajban
Tokaj - Az ételé és az italé volt a főszerep a Szerelmi Pincesoron.
Tokaj - Az ételé és az italé volt a főszerep a Szerelmi Pincesoron.
Augusztus második hétvégéjén, szombat este evőkkel, ivókkal népesült be Tokaj vitathatatlanul legszebb nevű területe, a Szerelmi Pincesor.
Kapva kaptak
Az egyre népszerűbbnek bizonyuló gasztroeste a nyár két legkedveltebb ehető és iható finomságáról, a lecsóról és a fröccsről szólt.
Mint megtudtuk, a Kulturális és Konferenciaközpont volt a kezdeményező és a Szerelmi Pincesor borászatai pedig kapva kaptak az alkalmon, hiszen ezúttal az is bizonyossá vált, hogy a tokaji bor nem „csupán” önmagában kitűnő ital, hanem kis- vagy nagyfröccsként, avagy hosszú lépésként és házmesterként is. Kinek-kinek ízlése szerint.
Így az igazi
Az egyik fröccsszakértő szerint pedig leginkább a furmint borból készült fröccs az igazi üdítő ital. Persze csak azok számára, akik azért bírják az alkoholt és nem szándékoznak a volán mögé ülni az ital elfogyasztása után.
A pincesoron kialakított főzőhelyeken aztán kitűnő nyáresti hangulatban rotyogott a bográcsban a klasszikus vagy különleges eljárással készült lecsó.
Kóstoló
Aki nem főzött, az 600 forintért kóstolójegyet vásárolhatott, amelynek fejében két jó adag kóstolót kaphatott abból a lecsóból, amely megtetszett neki.
Mellé persze járt az a bizonyos fröccs is. Jó tokaji borból.
ÉM-SZB