Helyi közélet

2016.08.18. 20:34

Augusztus 20. - Várnapok kezdődnek Füzéren

Füzér - Lovagi tornák, tűzzsonglőrök, népzenei és rockkoncertek is lesznek a 14. füzéri várnapokon, amely csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart - közölte a várgondokság az MTI-vel.

Füzér - Lovagi tornák, tűzzsonglőrök, népzenei és rockkoncertek is lesznek a 14. füzéri várnapokon, amely csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart - közölte a várgondokság az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az augusztusi várnapok hagyományosan az év legnagyobb eseményei a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben.

Idén három helyszínen számos hangományos program és tíz koncert várja a látogatókat, akiket egyebek mellett éjszakai tárlatvezetésre, bórkóstolásra, szörpkóstolásra invitálnak, de tartanak bált a csűrben is.

Fellépnek hagyományőrző csoportok, koncertet ad a P. Mobil és a Radar, a Nyári Lányok, a Hollóének Hungarica, a Főnix csoport pedig harci bemutatót tart. A Füzérre érkezőket tűzzsonglőrök, reneszánsz táncok és dallamok, táncházak, kézműves foglalkozások, történelmi játékok, íjászkodás, harci bemutatók, tárogatózene, különféle interaktív játékok várják - írták a szervezők.

Füzér vára, a történelmi Zemplén vármegye nevezetessége a közelmúltban újult meg. A források az erődítményt a 13. században említik először, történészek szerint biztos, hogy 1235-ben, II. András halálakor már állt.

A Füzér község fölött 170 méter magasan, meredek hegy tetején épített várban 1526-ban Perényi Péter koronaőr Szapolyai János koronázása után - ahelyett, hogy szokott helyére, a visegrádi várba vitte volna - Füzérre szállíttatta a Szent Koronát és legalább egy évig ott rejtegette.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában